PENSII

Contributiile pentru pensia privata obligatorie raman neplatite pentru tot mai multi angajati

Aproximativ 1,2 milioane de angajati se afla in situatia in care companiile pentru care lucreaza nu platesc contributii la fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II).

Interamerican Pensii lanseaza serviciul de Voice Portal

Interamerican Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a anuntat astazi lansarea primului serviciu de Voice Portal de pe piata romaneasca de pensii.

Fondurile romanesti de pensii private obligatorii au avut in 2008 cea mai buna performanta din Europa Centrala si de Est

Cele 14 fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) de pe piata romaneasca au obtinut anul trecut un randament mediu ponderat de 6,96%, superior nivelului inflatiei din aceeasi perioada, potrivit calculelor realizate de catre Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

ABC-ul pensiilor private

O pensie de la stat nu mai este suficienta pentru mentinerea nivelului de trai, de aceea incheierea unei pensii private a devenit necesara. Pe langa pensia privata facultativa, din 2007, sistemul are o noua componenta: pensia privata obligatorie.

BCR Fond de Pensii “inghite” Omniasig Pensii

BCR Fond de Pensii va prelua fondul de pensii private administrat de Omniasig Pensii, iar procesul se va incheia, cel mai probabil, in septembrie 2009,

GENERALI FOND DE PENSII va administra si pensii facultative

Generali Fond de Pensii va deveni administrator de pensii facultative, in urma raspunsului pozitiv al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) in aceasta privinta.

ING a lansat o brosura explicativa cu toate pensiile posibile

ING a anuntat lansarea “Brosurii cu toate pensiile posibile”, un material informativ despre caracteristicile fiecarui tip de pensie.

Interamerican nu percepe taxa de gestionare a activelor din fondul de pensii facultative in primii doi ani

Interamerican Pensii, care gestioneaza recent aprobatul fondul de pensii facultative Eureko Confort, a anuntat ca nu va percepe taxa de administrare a activelor pentru 2009 si 2010, potrivit NewsIn.

CSSPP retrage autorizatia a patru brokeri de pe piata pensiilor private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis retragerea autorizatiei si radierea din Registrul C.S.S.P.P. a urmatorilor brokeri de pensii private:

CSSPP a autorizat al 10-lea fond de pensii facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, joi, prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative, cu grad mediu de risc.