PENSII

Cum aflu unde am pensia privata?

"Cum pot sa aflu ce firma imi administreaza pensia privata?", intreaba un cititor.

RASPUNS:

Angajatii care au contribuit si la Pilonul II au pensii mai mari decat ceilalti

Scuza ca fondurile de pensii private (Pilonul II) ar avea comisioane prea mari inovocata mai intai de ministrul Finantelor a fost copilareasca, iar argumentul premierului ca randamentul pensiei de stat este dublu comparativ cu cel al pensiei private, un sofism. Ambele lansate, evident, cu scopul de a transfera banii din pensiile private in fondul de pensii al statului, pentru a-i acoperi o parte din deficit.

Romanii nu vor sa-si faca pensii private, chiar daca sunt scutite de impozit si le asigura un venit sigur la batranete, suplimentar pensiei de stat

Chiar daca atat angajatii cat si firmele sunt scutite de impozitele aferente unei contributii de 400 de euro anual pentru o pensie privata facultativa (Pilonul III), putini romani sunt atrasi de aceasta facilitate care le-ar permite sa-si asigure un venit important si sigur la batranete, suplimentar pensei de stat.

Pensiile private isi cauta randamentul la bursa

Fondurile de pensii private obligatorii rivalizeaza la active cu fondurile mutuale. La sfarsitul anului trecut, activele fondurilor din Pilonul II si Pilonul III au ajuns la 4,66 miliarde lei, foarte aproape de cele ale fondurilor mutuale, care se ridicau la 5,67 miliarde lei.

Fondurile de pensii de pe pilonul II si-au sporit activele cu 3,9% in ianuarie, la 4,5 mld. lei

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 4,5 miliarde lei (1,06 miliarde euro) la sfarsitul lunii ianuarie, in crestere cu 3,9% fata de luna anterioara, arata un raport publicat marti de Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Pilon II - Contributia medie pe participant a fost de 39,6 lei in decembrie 2010, in crestere cu 25%

Contributia medie pe participant pentru care s-au virat contributii in luna decembrie 2010 a fost de 39,6 lei, in crestere cu 25% fata de nivelul din decembrie 2009 si in scadere cu 2% fata de luna iunie a anului trecut, arata un raport al CSSPP publicat marti.

Cu cat se inmultesc banii de pensii in 2011

Administratorii fondurilor de pensii private vad o crestere de aproximativ 50% pe segmentul obligatoriu (Pilonul II).

APAPR: Piata pensiilor private facultative va ajunge la active de 460 mil. lei la sfarsitul lui 2011

Fondurile de pensii private facultative (pilon III) vor ajunge la active nete de circa 460 mil. lei la sfarsitul acestui an, in crestere cu 40% fata de 2010, si la un numar de 255.000 de participanti, potrivit estimarilor Asociatie pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Fondurile de pensii de pe pilonul II au obtinut anul trecut un randament mediu de 15,1%

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au obtinut anul trecut un randament mediu de 15,1%, in timp ce performantele fondurilor de la lansare si pana in prezent s-au ridicat la 15,2%, a anuntat marti Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Masuri de transparentizare a pensiilor facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) vrea sa transparentizeze sistemul de pensii private facultative, prin doua norme pe care le-a propus pentru dezbaterea publica.