PENSII

Premiu de excelenta pentru Generali Fonduri de Pensii

Compania Generali Fonduri de Pensii a fost recompensata cu Premiul de Excelenta pentru cea mai buna performanta pe Pilonul II, din randul fondurilor de talie medie, in cadrul editiei 2009 a Galei Premiilor Pietei Pensiilor Private, acordate de Revista PRIMM – Asigurari&Pensii.

Cum sa iesi la pensie la 60 de ani, in loc de 70

Saptamana aceasta, Banca Mondiala a publicat un raport in care recomanda Romaniei sa majoreze treptat varsta de pensionare pana la 70 de ani (pentru barbati) in anul 2050, ca incercare de reducere a tensiunilor din bugetul public de pensii.

Banca Mondiala sustine sistemele de pensii private obligatorii

Banca Mondiala, institutia care a recomandat si supravegheat aplicarea sistemelor de pensii private multipilon in Europa Centrala si de Est si alte circa 20 de state din lume, a elaborat in luna martie a acestui an un raport de tip „primer policy note”, pe care l-a transmis autoritatilor din aceste state, printre care si Romania.

Randamentul fondurilor de pensii private in 2008: -23% in statele dezvoltate, +11% in Romania

Criza financiara a influentat in mod diferit performantele investitionale ale fondurilor de pensii private din intreaga lume, arata cele mai recente studii si estimari realizate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD),

Reglementari pentru prevenirea spalarii banilor in sistemul de pensii private

Vineri, 20 martie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a lansat in dezbatere publica proiectul Normei privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism in sistemul de pensii private.

Pentru 57% dintre participanti la sistemul de pensii private facultative (pilonul III) contributiile au fost platite de catre angajatori

Pentru 57% dintre participanti la sistemul de pensii private facultative (pilonul III) contributiile au fost platite de catre angajatori, arata datele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Trei fonduri de pensii private, sanctionate de CSSPP

In cadrul activitatilor de supraveghere si control desfasurate de catre CSSPP s-au constatat incalcari ale legislatiei in vigoare de catre entitati ce activeaza pe piata pensiilor private.

Un nou fond de pensii facultative, administrat de BRD

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BRD PRIMO

Pensiile private obligatorii au crescut cu 13% in februarie

Piata pensiilor private obligatorii (pilon II) a ajuns la active nete de 1,076 miliarde lei (250,87 milioane euro) la sfarsitul lui februarie, in crestere cu 13,36% fata de luna anterioara, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Participantii la BCR Fond de Pensii pot afla on-line sumele acumulate

Participantii la Fondul de pensii administrat de BCR au posibilitatea sa isi verifice in orice moment sumele acumulate pentru pensie, prin intermediul paginii web www.pensiibcr.ro.