PENSII

Pachet complet de servicii pentru clientii Allianz-Tiriac Pensii Private

Allianz-Tiriac Pensii Private ofera un pachet complet de servicii pentru toti clientii fondurilor sale de pensii private – atat obligatorii, cat si facultative.

Randament ZERO pentru pensiile private obligatorii

Dupa patru luni de colectari, randamentul mediu al fondurilor private obligatorii de pensii este de minus 0,05%.

BT Aegon si Grawe Pensions Services Broker de Pensii Private S.R.L. au fost sanctionate de CSSPP

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sanctionat BT Aegon Fond de Pensii S.A., cu avertisment scris, pentru incalcarea prevederilor articolului 35 din Norma 25/2007

CNPAS si Citi Romania asigura plata pensiilor pentru romanii stabiliti in strainatate

Ca urmare a unui parteneriat dintre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) si Citibank Romania, incepand cu luna august anul curent, 29 000 de beneficiari ai sistemului public de pensii stabiliti in strainatate isi vor primi, in premiera pentru Romania, pensia in statul de domiciliu.

Arbitrul pensiilor a autorizat fondul de pensii facultative Concordia Moderat

Un nou fond de pensii facultative a primit autorizatie miercuri de la arbitrul pensiilor private, Concordia Moderat, urmand a fi al noualea de pe piata pensiilor facultative, au declarat reprezentantii CSSPP

Contributii de 28 milioane EUR in luna iunie pentru pilonul II

Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) vor incasa miercuri contributii de 100 milioane lei (28,3 milioane EUR) pentru iunie, in usoara crestere fata de mai, valoarea medie pe asigurat fiind de 9,01 EUR.

Patru noi fonduri de pensii pe piata

Patru noi fonduri de pensii facultative sunt in faze avansate de autorizare si vor fi lansate in scurt timp, ducand astfel numarul fondurilor prezente pe piata la 12, afirma Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Titlurile de stat si depozitele bancare, preferate de fondurile de pensii obligatorii

Doar 6 din 14 fonduri de pensii private au randament

Pe primul loc se situeaza ING, cu un randament de +6,o27%, calculat dupa valoarea uitara a activului net. Pe locul doi este BT Aegon, inregistrand un castig de 2,082%, urmat de AIG(0,835%) si Generali(0,797%).

900.000 de romani care au aderat la o pensie privata au conturile goale!

Aproape un sfert din romanii care au aderat la un fond de pensii private au conturile goale, potrivit ziarului “Gandul”.