PENSII

Plafonarea contributiilor la pensiile private afecteaza afacerile administratorilor de fonduri

Inghetarea contributiilor pe piata pensiilor obligatorii la 2% din castigul brut poate scoate din piata si administratori mai mari, cu 100.000 - 200.000 de participanti, in conditiile in care actionarii lor decid ca nu mai este o afacere buna, a declarat joi directorul general al BCR Fond de Pensii.

Cum se calculeaza valoarea unitatii de fond pentru pensiile private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis aprobarea Normei privind calculul activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii administrate privat.

Prima pensie privata, platita de Generali

Generali Pensii, care administreaza al treilea fond de pe piata pensiilor obligatorii, a platit vineri prima pensie in valoare de peste 400 lei, care insumeaza contributiile platite in cateva luni de proaspatul pensionar, la care se adauga dobanda acumulata.

Fondurile de pensii private vor avea un fond de garantare

Miercuri, 18 februarie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat proiectul de Lege privind Fondul de garantare a pensiilor private, in vederea lansarii spre dezbatere publica si a derularii parcursului procedural de adoptare a acestei legi speciale de catre Parlamentul Romaniei.

BRD, al 10-lea administrator pe piata pensiilor facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea S.C. BRD SOCIETATE DE ADMINISTRARE A FONDURILOR DE PENSII PRIVATE S.A. ca administrator de fonduri de pensii facultative.

Eureko isi consolideaza pozitia pe piata pensiilor private

Eureko Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private, membra a grupului financiar european Eureko, si KD Pensii, membra a grupului sloven KD, anunta ca au ajuns la o intelegere in privinta fuziunii celor doua fonduri de pensii pe care le administreaza pe piata romaneasca.

APAPR contesta garantarea randamentelor peste inflatie in Pilonul II de pensii private

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania nu este de acord cu propunerile privind garantarea unor randamente peste inflatie in Pilonul II de pensii private obligatorii.

Generali, al 11-lea fond de pensii private facultative

Arbitrul pensiilor private a autorizat fondul de pensii facultative Stabil gestionat de Generali. Astfel, pe piata pensiilor private vor functiona 11 fonduri de pensii facultative, administrate de catre 9 companii autorizate, supravegheate si controlate de catre CSSPP.

Federatia Internationala a Fondurilor de Pensii cere Guvernului sa nu inghete contributiile la pensii

FIAP (Federatia Internationala a Administratorilor de Fonduri de Pensii Private) solicita Guvernului Romaniei sa respinga inghetarea contributiilor la pensiile private si sa isi respecte angajamentele asumate pe termen lung, prin reforma sistemului de pensii.

Fondurile private de pensii nu sunt de acord cu inghetarea contributiei la 2%

Asociatia administratorilor de fonduri de pensii private anunta, intr-un comunicat de presa, ca inghetarea la 2% a contributiei pe pilonul II, prevazuta in proiectul de buget, ar taia peste 80 milioane euro din banii participantilor si avertizeaza ca va protesta la autoritatile romane si ca va riposta dur pe plan international.