PENSII

Piata pensiilor private si-a continuat cresterea in iulie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe site-ul propriu, www.csspp.ro, buletinul lunar aferent lunii iulie 2009.

Clientii ING Asigurari de Viata aloca 2.000 de lei anual pentru un plan de asigurare cu componenta de tip pensie

Trei sferturi dintre cei care au răspuns unui sondaj online realizat de ING Asigurări de Viață împreună cu Hotnews și postat în cadrul secțiunii "Asigurări și Pensii" afirmă că își doresc să iasă la pensie înainte de 60 de ani.

Piata pensiilor facultative a sporit in iunie cu 7,06%

Valoarea activelor nete ale celor 11 fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 7,06% in luna iunie, pana la 139,82 milioane lei (circa 33, 24 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Prima fuziune de pe piata pensiilor private a fost finalizata de Eureko

Eureko, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, finalizarea primei fuziuni de pe piata pensiilor private din Romania, in urma aprobarii finale primite din parte Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Fuziunea dintre Eureko si Bancpost a primit aprobarea finala

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat prima fuziune de pe piata pensiilor private din Romania, un proces in urma caruia fondul de pensii Eureko va prelua activele si participantii fondului de pensii private Bancpost.

Fondurile de pensii obligatorii au investit 30% din fonduri in titluri ale corporatiilor straine

Fondurile private de pensii obligatorii (pilon II) aveau la sfarsitul lui aprilie, 30% din plasamente in strainatate, din care 27% in obligatiuni corporative in state din spatiul Uniunii Europene (UE), 1% in titluri de stat UE, iar restul de 2% in obligatiuni municipale din spatiul comunitar.

Aviva Pensia Max, al 12-lea fond pe piata pensiilor facultative

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat autorizarea Fondului de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX, administrat de S.C. AVIVA ASIGURÃRI DE VIAÞÃ S.A.

Cum se va calcula rentabilitatea fondurilor de pensii facultative

In sedinta din 22 aprilie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis aprobarea normei privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii facultative, act normativ necesar pentru evaluarea unitara si comparativa a performantelor in sistemul Pilonului III.

Noi reglementari pentru prevenirea spalarii banilor in sistemul de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis aprobarea normei privind cunoasterea clientelei in scopul prevenirii spalarii banilor si a finantarii actelor de terorism in sistemul de pensii private.

Piata pensiilor private facultative a crescut cu 10,24% in luna martie

Valoarea activelor nete ale celor zece fonduri de pensii facultative (pilonul III) care isi desfasoara activitatea a crescut cu 10,24% in luna martie, pana la 110,48 milioane lei (circa 26 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).