PENSII

Militarii pensionati isi pot primi pensia si prin Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank a semnat un acord cu Ministerul Apararii Nationale in vederea virarii pensiilor intr-un cont curent pentru fostii militari, alaturandu-se, astfel, celorlalte banci care au deja acest serviciu: Banca Comerciala Carpatica, BCR, Banca Transilvania si ProCredit.

Fondul de Garantare pentru pensiile private obligatorii va fi condus de reprezentati ai ministerelor, CSSPP si administratori

Fondul de garantare pentru pensiile private obligatorii (pilonul II), care va fi infiintat printr-o lege speciala, va fi o institutie de drept public condusa de un consiliu in care vor fi reprezentanti de la CSSPP, adminsitratori si ministere, a spus miercuri presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

PiaĆ¾a pensiilor obligatorii va creste

Seful CSSP, Mircea Oancea aproximeaza ca pana la sfarsitul anului, fondurile pensiilor obligatorii vor numara 4 milioane de utilizatori

CSSPP doreste diversificarea portofoliului de pensii facultative pentru un grad crescut de lichiditati

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) va lansa spre dezbatere publica proiectul despre investitiile fondurilor de pensii facultative si organizarea activitatii de investire.

Pensionarii militari isi pot incasa pensiile si prin ProCredit Bank

ProCredit Bank s-a alaturat bancilor ce ofera pensionarilor militari posibilitatea de isi incasa pensiile printr-un cont curent.

CSSPP doreste simplificarea transferurilor pe Pilonul II

Participantii la un fond de pensii private obligatorii (Pilonul II) ar putea sa se mute la alt fond prin simpla contactare a administratorului acestuia din urma, potrivit unei propuneri de norma a CSSPP, supusa dezbaterii publice.

Allianz Tiriac Pensii Private: Putem atinge obiectivul anual asumat

Compania Allianz-Tiriac Pensii Private administra la sfarsitul lunii septembrie in cele trei fonduri de pensii private:AZT Moderato, AZT Vivace (facultative)si AZT Viitorul Tau (pensie obligatorie) active nete in valoare totala de peste 35 de milioane de euro.

Discutii intre APAPR si CSSPP pentru protectia participantilor la fondurile de pensii

Intalnirea de saptamana aceasta dintre Comitetul Director al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) si Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a avut ca scop protectia participantilor la fondurile de pensii private in contextul crizei financiare internationale.

Grupul BCR demareaza achizitia actiunilor Omniasig Pensii

Grupul BCR isi consolideaza pozitia pe piata fondurilor de pensii demarand procedurile de achizitie a pachetului de actiuni la SC OMNIASIG PENSII - societate de administrare a unui fond de pensii administrat privat SA.

CSSPP amendeaza din nou

Arbitrul pensiilor private a sanctionat firma Fincop Broker de Pensii cu amenda de 5% din capitalul social, iar pe Hermannstandt Broker de Asigurare - Reasigurare SRL cu avertisment scris pentru incalcarea mai multor norme si prevederi de pe piata pensiilor private, a anuntat, ieri, CSSPP printr-un comunicat de presa.