PENSII

CSSPP a autorizat al 10-lea fond de pensii facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, joi, prospectul schemei de pensii facultative pentru Eureko Confort - Fond de Pensii Facultative, cu grad mediu de risc.

Alexandru Leondari va fi noul Director al Aviva Pensii

In cursul zilei de ieri, compania de asigurari Aviva a cerut aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private pentru desemnarea lui Alexandru Leondari in functia de Director General al Aviva Pensii.

BCR detine primul loc in topul administratorilor de fonduri de pensii detinute de banci

Banca Comerciala Romana a anuntat astazi, printr-un comunicat de presa remis la redactie, ca BCR Administrare Fond de Pensii a urcat pe locul 1 in topul administratorilor de fonduri de pensii detinute de banci, cu 141.346 aderanti.

Legea privind Fondul de Garantare din sistemul pensiilor private va fi discutata in Parlament

Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea legii privind fondurile de pensii administrate privat si pensiile facultative a fost publicata in Monitorul Oficial.

CSSPP le permite fondurilor de pensii private sa investeasca mai mult in instrumente cu venit fix

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat normele pentru modificarea temporara a limitei maxime aplicabile investitiilor fondurilor de pensii private, Pilonul II si Pilonul III.

BCR Administrare Fond de Pensii atrage lunar peste 20% dintre romanii care adera la sistemul de pensii

Peste 20% dintre romanii care adera lunar la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), sunt clientii BCR Administrare Fond de Pensii. Conform datelor furnizare de CNPAS, in ultimile 6 luni, peste 7 000 de persoane au semnat aderarea la pensia privata obligatorie cu BCR Administrare Fond de Pensii.

Impunerea unui randament minim pe pilonul II ar afecta profitabilitatea fondurilor

Castigurile fondurilor de pensii obligatorii (pilonul II) ar putea fi limitate, daca va fi impus un randament minim anual cel putin egal cu inflatia pentru ca vor fi obligate sa investeasca numai in instrumente cu venit fix.

Fondurile de pensii din Pilonul II incaseaza contributii de 100 milioane lei pentru luna august

Administratorii de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) vor incasa astazi contributii de 100 milioane lei (26,4 milioane euro) aferente lunii august, cu 1,5 milioane lei mai mult decat in iulie, valoarea medie pe asigurat fiind de 8,04 euro.

Active nete de peste 133 milioane euro in sistemul Pilonului II

Conform datelor centralizate la finalul lunii septembrie, in sistemul Pilonului II s-au incasat contributii pentru 3.779.084 de persoane iar valoarea activelor nete se ridica la 498.312.161 (peste 133 milioane euro), administrate de catre 14 companii.

Legea pentru recalcularea pensiilor ar putea fi anulata de catre Ministerul Muncii

Guvernul ar putea lua in discutie emiterea unei ordonante de urgenta prin care sa anuleze legea adoptata in Parlament cu privire la recalcularea pensiilor pentru gradul I si II, a declarat, joi