PENSII

UE: Viitoarea criza demografica si a pensiilor va fi de 10 ori mai grava decat actuala criza globala

Imbatranirea si reducerea populatiei in statele Uniunii Europene va avea un impact de circa 10 ori mai grav asupra economiilor statelor comunitare prin comparatie cu actuala criza financiara si economica globala – aceasta este concluzia unui raport publicat de Parlamentul European la sfarsitul lunii ianuarie a acestui an, se arata intr-un comunicat al Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

AZT Viitorul Tau, fondul de pensii private obligatorii ales de cei mai multi romani in 2009

Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tau, administrat de societatea Allianz-Tiriac Pensii Private, a atras cei mai multi clienti noi prin aderare directa, prin agenti de marketing, atat pe parcursul anului 2009, cat si in intreaga campanie continua de aderare (mai 2008 – ziua de azi), conform statisticilor oficiale publicate de CNPAS (Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale de Stat).

Demersuri CSSPP pentru clarificarea regimului deductibilitatii contributiilor la pensia facultativa

ÃŽn contextul procesului de analiză și consultare pe tema proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a înaintat Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale o propunere de amendament la acest proiect de lege, referitor la contribuția în sistemul fondurilor de pensii facultative.

Statistica fondurilor de pensii private in 2009

Astăzi, 15 ianuarie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe site-ul propriu, www.csspp.ro, buletinul informativ aferent finalului de an 2009.

Fuziunea fondurilor de pensii Eureko si KD, autorizata prealabil de CSSPP

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis autorizarea prealabilă a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat KD, fond absorbit, cu Fondul de Pensii Administrat Privat EUREKO, fond absorbant, în urma inițiativei reprezentanților acestora.

Ce pune la cale Organizatia Internationala a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private?

ÃŽn perioada 14 - 16 octombrie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a participat la întâlnirea membrilor Organizației Internaționale a Supraveghetorilor din Domeniul Pensiilor Private (IOPS) precum și la lucrările anuale ocazionate de acest eveniment, în calitate de membru cu drepturi depline.

Eureko si GarantiBank au semnat un acord de parteneriat pentru distributia de pensii private

Eureko, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, și GarantiBank România au semnat un acord de parteneriat pentru distribuția de pensii private.

Ce randamente au obtinut fondurile de pensii private in primul an de criza

Fondurile de pensii private din Romania au obtinut performante investitionale excelente in perioada 31 august 2008 – 31 august 2009, care marcheaza primul an de criza financiara si economica pe pietele internationale.

Forumul Economic Mondial: Ce trebuie sa faca statele pentru a creste nivelul pensiilor

Societatea de astazi se confrunta cu probleme tot mai grave ca urmare a evolutiilor demografice, motiv pentru care statele nationale trebuie sa ia rapid o serie de masuri pentru a asigura pensii decente pentru cetateni, arata raportul „Transforming Pensions and Healthcare in a Rapidly Ageing World: Opportunities and Collaborative Strategies”, publicat zilele trecute de Forumul Economic Mondial (WEF).

Clientii fondurilor de pensii facultative vor primi pensia de la 60 de ani

Participanții la pensiile private facultative (pilonul III) vor putea să încaseze pensia odată cu împlinirea vâstei de 60 de ani, chiar dacă nu au fost pătite cel puțin 90 de contribuții lunare, iar activul personal nu este egal cu suma necesară obținerii pensiei facultative minime.