PENSII

Reglementari contabile ale fondurilor de pensii conform normelor europene

Astazi, 6 august a.c, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (C.S.S.P.P.) a aprobat Norma privind reglementarile contabile conforme cu Directiva a VII-a a Comunitatilor Economice Europene aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de C.S.S.P.P..

Sanctiuni in brokerajul de pensii private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a luat decizia sanctionarii societatii de brokeraj in domeniul pensiilor private S.C. Pension Broker Pool Broker de Pensii Private S.R.L.

Radu Vasilescu a demisionat de la conducerea ING Fond de Pensii

Radu Vasilescu a demisionat astazi de la conducerea ING Fond de Pensii, au declarat, pentru www.pensiileprivate.ro, surse de pe piata.

Marfin Fond de Pensii Âși Zepter Fond de Pensii ies oficial din sistemul Pilonului II

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a dispus retragerea autorizatiei de administrare a S.C. Marfin Fond de Pensii S.A. si radierea acesteia din Registrul CSSPP

Pensiile facultative de la OTP Bank, BCR si Raiffeisen

Pensiile private facultative se adreseaza celor care vor un venit suplimentar la pensionare.

Interamerican va intra pe piata pensiilor facultative

Interamerican – Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA depune astazi, 16.07, documentele necesare in vederea autorizarii ca administrator de pensii facultative.

Ce pensie facultativa sa aleg: ING Clasic, AZT Moderato sau Pensia Mea?

Pensiile facultative se adreseaza celor care doresc un venit suplimentar in momentul pensionarii, pe langa pensia de la stat si cea privata obligatorie.

Ce se intampla cu pensia in caz de invaliditate sau deces

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind activul personal al participantului la un fond de pensii facultative, in caz de invaliditate si in caz de deces.

Cat trebuie sa platim pentru o pensie de 1.000 de euro

Suma deductibila fiscal in sistemul pensiilor private facultative trebuie sa fie de 1.200 de euro anual, fata de 200 de euro in prezent, pentru ca pensia totala din cei trei piloni sa ajunga la 1.000 de euro lunar, deoarece contributiile actuale nu sunt suficiente, a spus joi directorul genetal al ING Fond de pensii, Radu Vasilescu.

Alte patru fonduri de pensii facultative se vor infiinta in acest an

Inca patru fonduri de pensii facultative vor fi active pana la sfarsitul acestui an, astfel incat numarul total al acestora va ajunge la 11, a spus joi presedintele arbitrului pensiilor private (CSSPP), Mircea Oancea.