PENSII

Grecii au cheltuit milioane de euro platind pensii unor persoane decedate

Din aproximativ 500 de persoane inregistrate cu varsta de peste 110 ani si care primeau pensie, mai bine de jumatate erau de fapt decedate. Aflata intr-o profunda criza financiara, Grecia descopera incet-incet unde s-au dus banii din vistieria statului. Cateva milioane de euro s-au dus pe plata pensiilor unor oameni morti.

CSSPP a aprobat numirea lui Radu Bragarea la conducerea Eureko Pensii

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat numirea lui Radu Bragarea in functia de director general al Eureko Pensii, care il inlocuieste pe Besim Jawad la conducerea companiei.

BNR: Fondurile de pensii private au rol de amortizare a dezechilibrelor de pe pietele financiare

Fondurile de pensii private obligatorii au un rol important de amortizare a dezechilibrelor dintre cerere si oferta ce se pot manifesta pe pietele financiare, insa nu este cazul Romaniei unde volumul de active este inca scazut, arata un raport al Bancii Nationale a Romaniei (BNR), citat de APAPR.

Proiectul de norma privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat - in dezbatere publica

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a publicat pe site-ul propriu, www.csspp.ro, în secțiunea Dezbatere Publică, conform principiului transparenței decizionale, proiectul de Normă privind ratele de rentabilitate ale fondurilor de pensii administrate privat.

Viramentele catre fondurile de pensii private: 33,16 milioane euro

Astăzi, 19 martie 2010, conturile fondurilor de pensii administrate privat vor fi alimentate cu contribuții reprezentând 2,5% din veniturile brute realizate de participanții la sistemul de pensii private - Pilon II.(1) Viramentele efectuate către fondurile de pensii administrate privat însumează 135, 28 milioane lei (33,16 milioane euro).

Norma privind procedura de control a companiilor de pensii private

Astăzi, 17 martie 2010, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat norma privind procedura de efectuare a controlului entităților care desfășoară activități în sistemul de pensii private.

Fondurile de pensii private obligatorii: randament mediu anual de 21,5%

In luna mai 2008, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au inceput sa colecteze contributii de 2% din salariile brute ale celor peste 4 milioane de clienti. De atunci si pana in prezent au trecut 22 de luni, in care nivelul contributiei a stagnat la 2%, in timp ce numarul total de clienti s-a apropiat de 5 milioane, iar volumul total de active nete a depasit 2,7 miliarde de lei. Cat de eficient au fost administrati banii virati in sistemul de pensii private obligatorii? O analiza realizata de Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania.

Noi decizii ale CSSPP

ÃŽn ședința din 10 martie 2010, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a adoptat o serie de decizii, ca urmare a finalizării procesului de preluare a administrării Fondului de Pensii Facultative BCR-Prudent:

Cum calculeaza Aviva comisionul de administrare a pensiilor private

Aviva fond de pensii, sanctionat de CSSPP

Ultimele activități de control desfășurate de către Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) s-au concretizat în sancționarea unui administrator și a trei agenți de marketing, entități care desfășoară activități pe piața fondurilor de pensii administrate privat.