PENSII

Traian Basescu a retrimis Parlamentului legea cu TVA 5% la alimente

Presedintele Basescu a retrimis Parlamentului, marti, legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca prima masura ar conduce la scaderea semnificativa a incasarilor bugetare, iar cea de a doua nu este oportuna si nici recomandata.

ING: Piata pensiilor private facultative va ajunge la active de 335 mil. lei la sfarsitul lui 2010

Fondurile de pensii private facultative (pilon III) ar putea ajunge la active nete de circa 335 milioane lei la sfarsitul acestui an, in crestere cu 64% fata de 2009, numarul participantilor noi in 2010 fiind estimat la 30.000, a declarat pentru NewsIn directorul general ING Asigurari de Viata.

Managerii de pensii private: Nu mai asteptati pensii decente de la stat

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private propune modificarea legii pensiilor private astfel incat contributia la Pilonul II sa creasca de la 6% la 8%, in 2016

Administratorii de pensii private au facut plati de1,46 mil lei pentru invaliditate, deces si pensie

Administratorii fondurilor de pensii private au facut pana in prezent mai mult de 1.000 de plati in sistem, care se ridica la 1,46 milioane lei, pentru deces, invaliditate si plata unor pensii, a declarat luni presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

Clientii RCS & RDS isi pot plati facturile la unitatile UniCredit Tiriac Bank

Clientii RCS & RDS isi pot plati facturile prin intermediul unitatilor UniCredit Tiriac Bank, in urma unei conventii incheiate intre cele doua parti, a anuntat joi banca.

CSSPP a aprobat doua norme privind autorizarea administratorilor de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat doua noi reglementari in domeniul autorizarii administratorilor de fonduri de pensii private in vederea actualizarii cadrului legal existent, a anuntat joi institutia.

Pensiile private merg cu greu inainte

CSSPP: Numarul de participanti si activele nete, au inregistrat in august cresteri usoare, dar semnificativ mai mici decat cele din prima parte a anului trecut.

Comisia de munca din Camera a votat ca punctul de pensie sa fie de 45% din salariul mediu brut

Comisia de munca din Camera Deputatilor a adoptat, cu 12 voturi "pentru" si 8 "impotriva", amendarea proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii astfel incat punctul de pensii sa reprezinte cel putin 45% din valoarea salariului mediu brut, in loc de 732,8 lei, cat propusese Guvernul.

Basescu: Situatia fondului de pensii este dezastruoasa

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la Dornesti ca situatia fondului de pensii este dezastruoasa, afirmand ca atunci cand exista ''un deficit de 3,6 miliarde de euro nu e joaca".

Ce randamente aduc pensiile facultative

Cei peste 200.000 de participanti la fondurile de pensii facultative (Pilonul III) au obtinut in ultimul an castiguri ce le depasesc pe cele inregistrate de depozitele bancare. Fondurile de pensii facultative au generat in ultimul an un randament de peste 10%. Cele mai bune performante le-au avut Raiffeisen Acumulare, Eureko Confort si AZT Moderato.