PENSII

Sumele virate la pilonul III nu vor fi incluse de la 1 ianuarie in calculul contributiilor sociale

Contributiile in sistemul de pensii private facultative (pilon III) nu vor fi incluse de la 1 ianuarie 2011 in baza de calcul pentru contributiile sociale, masura care se adauga celei care prevedere exceptarea contributiei la pensiile facultative de la calculul impozitului pe venit sau profit.

Fondurile de pensii au investitii in actiuni de doua ori mai mari decat fondurile mutuale

Managerii de portofoliu sunt mai increzatori in evolutia acestor instrumente decat clientul mediu

Botis si Ialomitianu spun ca nu este luata in calcul impozitarea pensiilor sub 1000 de lei

Ministrii de Finante si al Muncii, Gheorghe Ialomitianu si Ioan-Nelu Botis, sustin ca ministerele pe care le conduc nu au in intentie introducerea cotei unice de impozitare si pentru pensiile sub o mie de lei.

Topul castigurilor aduse de fondurile de pensii private

In prezent, contributia la Pilonul II este de 2,5%, dupa ce anul trecut a fost inghetata la 2%

Eureko Pensii Private si-a redus capitalul social cu 7%, la 117,85 milioane lei

Eureko Pensii Private si-a redus capitalul social cu 8,85 milioane lei, la 117,85 milioane lei, prin scaderea valori nominale a unei actiuni de la 192.560 la 179.110 lei, potrivit buletinului lunar publicat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Oprescu, Alpha Bank: Unul din cinci romani are un credit neperformant

In ultimul an si jumatate rata celor care au credite la banca si oadata cu acestea au inregistrat si datorii a crescut ingrijorator, spun bancherii.

Cerbulescu: CE nu considera retroactivitatea o problema in Ordonanta 50

Retroactivitatea nu este o problema care trebuie luata in discutie in Ordoanta 50/2010, au declarat oficiali din Comisia Europeana, potrivit Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Fond de Garantare pentru pensiile private, in dezbatere parlamentara

Proiectul de Lege lansat de de Ministerul Muncii privind infiintarea si functionarea Fondului de Garantare din sistemul de pensii private a fost promovat joi de Guvern si transmis pentru dezbatere parlamentara, dupa o perioada de trei ani in care s-a aflat in dezbatere publica.

Cum a vrut Guvernul Boc sa nationalizeze pensiile private

In cadrul negocierilor cu Fondul, cabinetul Boc a cerut permisiunea FMI si a CE de a renunta la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II)

Pilon II - Plasamentele fondurilor de pensii in titluri de stat erau de 2,5 mld. lei in septembrie

Plasamentele fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II) in titluri de stat au ajuns la 2,5 miliarde lei la finalul lui septembrie, reprezentand 64,27% din totalul activelor, arata un raport al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).