ASIGURARI

Asigurate obligatoriu: doar 75.000 de locuinte din cele 8 milioane existente

Incepand de anul viitor, primarii ar trebui sa aplice amenzi de pana la 500 de lei proprietarilor neasigurati.

Asiguratorul Grawe estimeaza ca va ajunge la investitii de 400 mil. lei in 2015 pe piata din Romania

Investitiile grupului austriac de asigurari Grawe in Romania se ridica la aproximativ 210 milioane lei la finalul acestui an, dupa zece de prezenta pe piata romaneasca, urmand sa creasca la 400 milioane lei in urmatorii cinci ani, a anuntat miercuri Grawe Romania.

Ultima zi de inscrieri la cel mai important eveniment energetic al anului

Expo Media aduce in prim plan reglementari UE pentru piata energetica din Romania la “Energy Developments in the European Union - implications on Romania”, in intervalul 29 - 30 Septembrie 2010, la J.W. Marriott Grand Hotel, Bucuresti.

Certasig vrea sa-si acopere pierderile

In prezent, asiguratorul are un capital social de 83,22 milioane de lei, nivel atins in ianuarie, cand a fost operata o infuzie de capital de 10,3 milioane de lei. La finele anului trecut, activele Certasig insumau 57,3 milioane lei.

Peste 5.000 de reclamatii la CSA, dublu fata de anul trecut

In primul semestru al anului au fost depuse 5.028 de reclamatii la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), cu 121,7% mai multe fata de perioada similara a anului trecut.

Dealerii Dacia, Renault si Nissan vor vinde asigurari personalizate incepand cu luna octobrie

Partenerii grupului Renault vor vinde asigurari personalizate incepand cu luna octombrie, primul serviciu de acest fel din Romania, in urma unui asocieri de cobrokeraj dintre RCI Banque, compania de profil Marsh si trei asiguratori, au declarat pentru Mediafax surse apropiate parteneriatului.

Despagubirile platite de asiguratori au scazut cu 9,9% in primele sase luni, la 2,68 mld lei

Asiguratorii au platit in primele sase luni despagubiri de 2,68 miliarde lei pentru contractele incheiate, cu 9,9% mai putin fata de acelasi interval din 2009, asigurarile genarale avand cea mai mare pondere, de 87,9%, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Generali lanseaza o asigurare pentru copii

Generali a lansat o asigurare unit-linekd adresata parintilor si bunicilor care pot poune deoparte bani pentru copiii si nepotii lor in diferite programe de investitii, in functie de apetitul de risc si perioada de timp in care doresc sa faca plasamente.

Companiile pregatesc scumpirea RCA. Motivele: fraude, daune si TVA mai mari

Orice companie, odata la trei luni, ar trebui sa evalueze "cum sta in piata si sa isi ajusteze tarifele", spun reprezentantii firmelor de asigurari.

Eureko Asigurari va subscrie din polite de viata si sanatate cu 7% mai putin fata de 2009

Subscrierile Eureko Asigurari din polite de viata si de sanatate vor scadea in acest an cu 7% fata de 2009, cand au totalizat 43,8 milioane de lei, evolutie care se inscrie in tendinta consemnata de rezultatele semestriale ale celor mai multi asiguratori prezenti pe aceste segmente de piata