ASIGURARI

Finansbank distribuie asigurari de sanatate Aviva

Finansbank si AVIVA Asigurari de Viata anunta semnarea unui parteneriat strategic de tip bancassurance. Prin aceasta alianta, cei doi parteneri isi propun consolidarea pozitiilor pe piata financiar-bancara romaneasca si orientarea catre alte piete tinta, se arata intr-un comunicat de presa al Finansbank.

CSA: “Piata asigurarilor nu trece printr-o criza”

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat aprobarea planurilor de redresare financiara propuse de ASIBAN si ASIGURAREA ROMÂNEASCÃ – ASIROM S.A. si, pe cale de consecinta, inchiderea procedurilor de redresare financiara, pe baza de plan, dispuse la cele doua societati, se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

La ING castigam intre 8% si 11% cu o asigurare tip unit-linked

Stiati ca o asigurare nu inseamna doar o simpla asigurare in caz de deces, cu alte cuvinte, pentru cei mai multi dintre noi, niste bani cheltuiti degeaba? Banii cheltuiti cu o polita de asigurare inseamna, in primul rand, bani economisiti. In plus, respectivele sume ne aduc si castiguri, chiar mai mari decat un simplu depozit bancar. Putem opta pentru incheierea unei polite de viata cu componenta investitionala (de tip unit-linked). Am ajuns la ING pentru a vedea in ce consta planul de asigurare cu investitii pe care compania il pune la dispozitia clientilor sai. Se pare ca atmosfera din cadrul ING nu se inscrie deloc in tiparul obisnuit, in sensul ca aici lipseau cu desavarsire atat galagia specifica din sediul altor banci cat si cozile interminabile la ghisee.

Firmele de asigurari pot administra fonduri de pensii facultative

In sedinta de miercuri, 8 noiembrie 2006, Guvernul a aprobat o Ordonanta de urgenta care amendeaza Legea nr.32/2000 privind activitatea de asigurare si supravegherea asigurarilor, in scopul de a armoniza prevederile acesteia cu cele ale altor acte normative, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Unde ma asigur pentru o pensie privata: la Allianz sau Generali?

Cu cat aflam mai multe amanunte despre asigurarile de viata si bineinteles, despre problemele pe care le intampina cei care au contractat o astfel de polita, cu atat devenim mai nesiguri in luarea unei decizii. Cum sa facem asigurarea? Sa fie o polita de viata clasica sau una cu componenta investitionala (tip unit-linked)? Si daca ne hotaram intr-un final sa o incheiem, la ce companie ar fi cel mai bine sa apelam? In prezent, pe piata asigurarilor exista mai multi jucatori care ofera asigurari de viata de tip unit-linked. Am ales dintre acestia, pentru o comparatie, pe Allianz Tiriac si Generali Asigurari.

Rezultatele Allianz Group in trimestrul trei 2006

Cum sa ne asiguram si sa facem o investitie profitabila in acelasi timp

Am ajuns la Generali Asigurari pentru a afla mai multe detalii despre noul produs lansat de aceasta Companie in luna septembrie - Generali Investment Unit Solutions (Genius), o asigurare de viata legata de investitii (unit-linked). Prin aceasta polita, compania plaseaza sumele primite de la clienti in trei fonduri de investitii : Confident, Armonie si Activ. Castigul obtinut de client in urma investitiei variaza in functie de gradul de risc si de profitabilitatea dorita.

Recomandari utile in cazul unui accident auto

Asiban intra in redresare financiara

In scopul promovarii stabilitatii activitatii de asigurare si al apararii drepturilor asiguratilor, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare financiara la societatea de asigurare ASIBAN S.A..

Cat castigam cu o pensie privata

O contributie lunara de 20 euro, timp de 25 de ani, la un fond de pensii private facultative, ar putea asigura o pensie de 140 euro pe luna, timp de 15 ani, a declarat directorul SAI Certinvest, Eugen Voicu.