ASIGURARI

Cei mai mari asiguratori din CE, dupa venituri. Vezi aici Top 50

Cinci societati reprezinta Romania in topul celor mai mari companii de asigurari din Europa Centrala, realizat de catre Deloitte pentru anul 2009; un clasament ce cumuleaza afaceri de nu mai putin de 21 de miliarde de euro si este dominat, din punct de vedere al primelor brute subscrise la nivel de companie, de catre Polonia si Republica Ceha.

Sef nou la Omniasig Viata

Conducerea Omniasig Asigurari de Viata (Life) a fost preluata de Violeta Ciurel, fost director general al ING Asigurari de Viata pana in 2004, care a inlocuit-o pe Zlatka Cular, numita in aceasta pozitie la finele anului 2007.

Generali ofera asigurare de viata cu extra-acoperire de 600 de lei pentru cheltuieli medicale

In perioada 6 septembrie-31 octombrie, clientii Generali Asigurari care opteaza pentru o asigurare de viata cu prima de cel putin 1.000 de lei primesc o extra-acoperire de 600 de lei pentru cheltuieli medicale.

Cum arata topul asiguratorilor dupa primul semestru

Astra Asigurari a urcat la sfarsitul semestrului I pe primul loc in clasa-men-tul companiilor de asigurare, dupa ce a inregistrat o crestere cu peste 40% a primelor brute subscrise in primele sase luni, pana la 575 de milioane de lei, arata datele publicate de Uniunea Na-tionala a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR).

Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu peste 40%, la 94,4 milioane lei

Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu 27,8 milioane lei, la 94,4 milioane lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut de companie anul trecut, a anuntat joi compania.

Pierderi de 3 milioane de euro in asigurari

Una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania, Groupama, a inregistrat o pierdere de trei milioane de euro in primul semestru din acest an, fata de cinci milioane euro profit in prima jumatate a anului trecut.

BNR: Asiguratorii si-au redus cheltuielile prin scaderea primelor de reasigurare

Mediul economic fragil si costurile ridicate pe segmentul auto sunt principalele riscuri din sector. Specialistii Bancii Nationale spun ca firmele de asigurari si-au redus costurile de functionare prin sca-de-rea primelor de reasigurare, ceea ce a marit riscurile la care se expun.

BCR Asigurari de Viata si-a sporit afacerile cu 81 la suta in primul semestru, la 153,88 milioane lei

BCR Asigurari de Viata a inregistrat in primul semestru prime brute subscrise de 153,88 milioane lei, in crestere cu 81% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce profitul brut a sporit cu 197%, a anuntat marti compania.

Afacerile Omniasig au scazut cu 18,8% in primul semestru, la 484,15 milioane lei

Asiguratorul Omniasig, controlat de Vienna Insurance Group (VIG), a inregistrat in primul semestru un volum de prime brute subscrise de 484,15 milioane lei, in scadere cu 18,76% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si un profit brut de 14,56 milioane lei, a anuntat luni asiguratorul.

Asigurari de locuinte cu 20% reducere la Generali Asigurari

Generali Asigurari a lansat campania promotionala dedicata politei de asigurare de locuinta - Eurocasa Completa Plus, prin care clientii pot beneficia de o reducere de pana la 20% (in functie de zona seismica unde se afla imobilul asigurat), in perioada 2 martie – 30 aprilie 2010.