ASIGURARI

Pentru ce suma iti asiguri casa?

Apartamentele ar trebui asigurate la valoarea de piata, iar casele si vilele, la o suma egala cu cea necesara pentru ridicarea unei constructii identice.

Totul despre asigurarea de viata care vine odata cu creditul

In perioada pre-criza cand creditul de nevoi personale era pe val, la fel de bine mergeau si asigurarile de viata pentru asiguratorii care aveau parteneriat cu creditorii. Pentru un imprumut pe 10 ani creditorul obliga clientul sa faca si o asigurare pe o perioada tot atat de mare, in care beneficiar era trecuta banca.

Generali si Ardaf vor fuziona pentru a urca in TOP 5 companii de asigurari din Romania

Companiile de asigurari Generali si Ardaf se pregatesc de fuziune, scopul fiind acumularea unei cote de piata mai mari si, astfel, ocuparea unei pozitii in Top 5 asiguratori din Romania, au declarat pentru incont.ro surse apropiate discutiilor.

Groupama Asigurari si-a majorat capitalul social cu 19,35 milioane lei, la 1,12 miliarde lei

Actionarii Groupama Asigurari au decis, intr-o sedinta din decembrie 2010, majorarea capitalului social cu 19,35 milioane lei, la 1,12 miliarde lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

Care sunt capcanele asigurarilor de viata? Cum le eviti?

Daca ati vrut sa va puneti la adapost si ati semnat o polita de asigurare de viata, atunci urmariti cu atentie ce se intampla cu ea. Va puteti trezi cu niste suprize.... neplacute!

Arbitrul asigurarilor a aprobat transferul portofoliului RAI catre Ardaf

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat joi ca a aprobat transferul portofoliului de asigurari generale al societatii Roumanie Assurance International (RAI) catre Ardaf.

Care asigurator ofera cel mai bun pret la RCA

Companiile de asigurari se bat in aceste prime luni ale anului in tot felul de promotii pentru a atrage cat mai multi clienti pe segmentul auto, mai exact pe partea raspundere civila auto.

Constantinescu, UNSAR: Despagubirile pentru vatamari corporale au ajuns in 2010 la 6-7% din daunele pe RCA

Aproximativ 6-7% din despagubirile platite anul trecut de companiile de asigurare in contul politelor de raspundere civila auto (RCA) au fost indemnizatii pentru vatamari corporale si daune morale, estimeaza Cristian Constantinescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

ING: Piata asigurarilor de viata va creste si in 2011

Piata asigurarilor de viata va continua sa creasca si in 2011, dar avansul va fi marginal, evolutia fiind sustinuta de vanzarile in urcare la politele cu componenta investitionala si la planurile financiare pentru copii, a declarat, ieri, directorul de risc al ING Asigurari de Viata, Adrian Lupescu.

Problemele din sectorul auto ar putea sa reduca cu 10-15% piata de asigurari generale in 2011

Piata de asigurari generale ar putea sa scada cu 10- 15% in acest an, mai ales pe fondul problemelor cu care se confrunta piata auto, sustin reprezentantii companiilor de asigurari.