ASIGURARI

Piata asigurarilor de viata din Romania, cel mai sever declin din UE in 2009

Segmentul asigurarilor de viata din Romania a inregistrat in 2009 cel mai sever declin din toate pietele europene, de 48%, potrivit unui raport publicat de Federatia Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni (CEA).

Transgaz va plati BCR Asigurari de Viata 3 mil. euro pentru servicii de asigurari de sanatate

Transportatorul national de gaze naturaleTransgaz a atribuit BCR Asigurari de Viata contractul de servicii de asigurari voluntare de sanatate de tip suplimentar pentru angajatii companiei, in valoare de 3 milioane euro, fara TVA, se arata intr-un anunt de pe e-licitatie.ro.

Strainii au injectat aproape 100 mil. euro in companiile de asigurari din Romania, in primele 9 luni

Companiile de asigurari din Romania au primit in primele noua de la actionarii straini injectii de capital de peste 99,4 milioane euro, cu 71% mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand depaseau 345 milioane euro, potrivit datelor ONRC.

CSA: Patru asiguratori au notificat tarifele RCA pentru 2011, variatii intre minus 5 si plus15%

Tarifele care vor fi practicate de patru asiguratori in cazul politelor RCA, pentru autoturisme cu capacitati cilindrice intre 1200 - 1600 cmc si soferi cu varste intre aproximativ 30 si 50 ani vor varia, in medie, intre minus 5% si plus 15% fata de cele practicate in 2010, potrivit CSA.

Politele Casco au scazut cu 24%

Volumul tuturor subscrierilor realizate de membrii UNSAR a scazut cu 5,7%, la 5,9 miliarde de lei La finalul trimestrului III, asiguratorii din cadrul UNSAR, asociatie profesionala care acopera 95% din piata locala, au inregistrat un volum de prime subcrise mai mic cu 5,7% comparativ cu rezultatul din perioada similara a anului trecut. Cea mai afectata clasa de asigurari, potrivit acestora, este cea aferenta politelor Casco.

BCR Asigurari de Viata, profit triplu la noua luni

Profitul brut al BCR Asigurari de Viata s-a triplat in primele noua luni ale anului, pana la 28,92 milioane de lei, in timp ce veniturile din prime s-au majorat cu 36,7%, pana la 230,27 milioane de lei.

Primele Astra in crestere au dus firma la un profit de 18 mil. lei

Compania Astra Asigurari a inregistrat in primele 9 luni un profit net de 18 milioane lei, in crestere de aproape 4 ori, de la 4,1 milioane lei in in aceeasi perioada a anului trecut.

Aviva Asigurari de Viata si-a majorat capitalul social cu 17%, la 193,1 milioane lei

Actionarii Aviva Asigurari de Viata au decis, intr-o sedinta din 30 iunie, majorarea capitalului social al companiei cu 27,49 milioane lei, pana la valoarea de 193,12 milioane lei, prin aport in numerar al actionarului majoritar al societatii, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

Preocuparea pentru siguranta copiilor, un reper important in activitatea ING Asigurari de Viata

Taxa anuala de scolarizare la facultatile din Romania variaza intre 2.500 si 10.000 de lei, in timp ce la universitatile din strainatate se situeaza intre 4.000 si 63.000 lei in tarile din Uniunea Europeana si 150.000 lei in Statele Unite ale Americii, potrivit unei cercetari realizate de ING Asigurari de Viata pe baza informatiilor publicate de institutiile de invatamant.

Jeffrey Franks: Tinta de deficit bugetar pentru 2011 este de 4,4% si nu se va schimba

Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, a declarat joi la iesirea din sediul Ministerului de Finante ca deficitul bugetar convenit pentru 2011 este de 4,4% si ca acesta nu se va schimba.