PENSII

Angajatii isi vor putea plati singuri contributia la pensia facultativa

Angajatii isi vor putea plati singuri contributia pentru o pensie privata facultativa (pilonul III), potrivit celor mai recente modificari la legea pensiilor facultative. Pana acum, angajatorii ai caror salariati isi faceau o pensie facultativa erau singurii care puteau vira contributia pentru aceste pensii, in numele salariatilor.

Oligopolul fondurilor de pensii s-a consolidat prin distribuirea aleatorie

Peste doua treimi dintre participantii la fondurile de pensii obligatorii, care au fost distribuiti aleatoriu, au fost redirectionati catre primele trei fonduri de pensii obligatorii - ING, Allianz-Þiriac si Generali -, care controleaza peste 68% din piata pensiilor private, potrivit datelor CNPAS.

La loteria pensiilor private au fost jucati peste 300.000 de romani

3.823.610 de persoane au fost validate in sistemul Pilonului II al fondurilor de pensii administrate privat, potrivit actualizarii finale a registrului participantilor, care a avut loc joi, 6 martie ac. se arata intr-un comunicat al CSSPP preluat de www.asigurareamea.ro.

Fondurile de pensii Interamerican si Prima Pensie vor sa fuzioneze

Interamerican Fond de Pensii si Prima Pensie Fond de Pensii vor sa fuzioneze odata cu intrarea in vigoare a normei care va reglementa fuziunile si achizitiile intre fondurile de pensii, au declarat pentru NewsIn surse din piata pensiilor private.

Pensiile facultative intra in atentia fondurilor de pensii

ING Fond de Pensii estimeaza ca va ajunge la active de 7 milioane lei in acest an pentru fiecare fond administrat pe pilonul III, iar pana la atingerea acestui prag compania nu va percepe niciun comision participantilor, a declarat joi directorul general al companiei, Radu Vasilescu.

Aviva, sanctionata pentru raportarea unui numar mai mare de clienti la pensiile facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) sanctioneaza cu avertisment scris S.C. Aviva Asigurari de Viata pentru transmiterea de informatii eronate catre CSSPP si catre public, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Noi sanctiuni aplicate de CSSPP agentilor de marketing pentru pensii private

Urmare situatiei semnalate de catre cotidianul EVENIMENTUL ZILEI in articolul “Braconierii de pensii private”, publicat in data de 21.01.2008, Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras, ca sanctiune pentru incalcarea dispozitiilor legale privind activitatea de marketing al fondurilor de pensii administrate privat, avizele a trei agenti de marketing:

Randament minim la fondurile de pensii obligatorii

CSSPP vrea sa calculeze un randament minim pe piata pensiilor obligatorii (pilon II) dupa un an de la inceperea activitatii de colectare si nu dupa cel putin 24 de luni cat prevede legea, pentru da un semnal in piata, a spus pentru NewsIn directorul general al CSSPP, Cristian Rosu.

Pensiile facultative ar trebui sa fie deductibile in limita a 1.000 de euro pentru a fi atragatoare

Nivelul de deductibilitate in sistemul pensiilor facultative (pilonul III) ar putea creste de la 200 de euro la 500-600 euro intr-o prima faza, pentru ca tot mai multi angajati sa beneficieze de pensii facultative, a spus marti presedintele Comisiei de Buget-Finante a Senatului Romaniei, Aron Popa.

Alte 113.500 de pensii private invalidate de CSSPP

Din cele 3,99 milioane de acte de aderare avizate initial pe pilonul II, 113.514 documente au fost invalidate,care reprezinta 2,8% din totalul actelor validate inainte de repartizarea aleatorie, a spus marti presedintele CSSPP, Mircea Oancea.