PENSII

Pensiile private facultative, la mana angajatorilor

Piata pensiilor private facultative (pilonul III) va atrage anul acesta intre 150.000 si 200.000 de clienti noi, dintre care 70% vor proveni din vanzari corporate (angajatori care contribuie la pensia facultativa in beneficiul salariatilor), estimeaza Mihai Seitan, director general la brokerul de pensii FinCoP, citat de Ziarul Financiar.

Fondurile de pensii facultative vor transmite zilnic informatii catre CSSPP

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat saptamana trecuta Norma privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor facultative, emisa in aplicarea Legii nr. 204/2006 privind fondurile de pensii facultative, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

Topul fondurilor de pensii facultative

In topul fondurilor de pensii facultative conduce BCR Prudent, care administreaza cele mai multe fonduri, valoarea activului net fiind acum de 7,76 milioane lei. In privinta numarului de clienti, pe primul loc se situeaza AZT Moderato, care a atras 15.432 de participanti.

Fondul de garantare a pensiilor private ne asigura pensia

Proiectul privind fondul de garantare a pensiilor private obligatorii si facultative ar putea fi gata in doua sau trei saptamani si, potrivit acestuia, contributia initiala pentru fiecare administrator va fi de 50.000 euro, a spus, pentru NewsIn, directorul general al CSSPP, Cristian Rosu.

CSSPP a aprobat norma de raportare si transparenta fondurilor de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind obligatiile de raportare si transparenta in sistemul pensiilor administrate privat, emisa in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ce comisioane trebuie sa plateasca fondurile de pensii private facultative

Arbitrul pensiilor private a propus pe 7 februarie, spre dezbatere publica, norma privind taxele de autorizare, avizare si administrare in sistemul pensiilor facultative (pilon III) pe care ar trebui sa le plateasca societatile care activeaza in sistem.

La loteria pensiilor private vor participa toate fondurile de pensii

Guvernul a decis astazi sa nu modifice procedura de desfasurare a loteriei pensiilor private, a declarat pentru Ziarul Financiar Ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Loteria pensiilor private va fi legiferata de Guvern

Propunerile primite de Ministerul Muncii in ce priveste modalitatea de distribuire aleatorie a romanilor la fondurile de pensii obligatorii (pilon II) si garantiile in sistem vor fi inaintate Guvernului printr-un raport in urmatoarele zile, a declarat luni ministrul Muncii, Paul Pacuraru.

Fondurile de pensii vor investi in principal pe piata financiara romaneasca

ÂȘefii companiilor de pensii obligatorii spun ca vor investeasca pe bursa din Romania, pentru ca promite randamente mai mari fata de pietele externe de capital, pe care fluctuatiile valutare le fac mai riscante, au spus pentru NewsIn sefii ai companiilor de pensii obligatorii.

S-a aprobat norma privind organizarea activitatii de arhiva la administratorii de fonduri de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat Norma privind organizarea activitatii de arhiva la administratorii de fonduri de pensii private, emisa in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat al CSSPP.