ASIGURARI

Carte Verde de la BCR Asigurari

BCR ASIGURARI ofera, din aceasta luna, posesorilor de autoturisme care doresc sa calatoreasca in afara granitelor Romaniei asigurarea internationala de raspundere auto “Carte Verde”.

Crestere de 60% a planurilor financiare ING pentru copii

Volumul de vanzari de Planuri Financiare pentru Copii de la ING a crescut cu 59% intre 06 octombrie si 15 decembrie 2005, comparativ cu volumul mediu al vanzarilor inregistrat in perioada similara a anului trecut, ca urmare a campaniei “Castigati cu Planurile Financiare pentru Copii ale ING”, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

S-au modificat normele de aplicare a asigurarii RCA

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca a modificat legislatia cu privire la asigurarea auto obligatorie (RCA).

14 brokeri de asigurari au ramas fara autorizatii

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca a retras autorizatiile de functionare pentru un numar de 14 societati-brokeri de asigurare, care nu si-au majorat capitalul social conform legii.

CSA a retras autorizatiile a sase firme de asigurari

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a decis retragerea autorizatiilor de functionare a sase societati de asigurari care nu si-au majorat capitalul social cum prevede legea. CSA a mai hotarat sa retraga autorizatiile de desfasurare a activitatii de asigurari de viata a patru societati.

Piata asigurarilor va creste cu 25% in 2006

Valoarea primelor brute din asigurari a crescut in 2005 cu 27%, pana la 1,2 miliarde Euro, a declarat marti, 17 ianuarie 2006, in cadrul unei conferinte de presa, Nicolae Crisan, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Masinile fara RCA si ITP vor fi scoase din circulatie

Masinile care nu vor avea, pana la 31 martie, asigurare de raspundere civila obligatorie (RCA) sau Inspectia Tehnica Periodica (ITP) nu vor mai putea circula pe drumurile publice, inmatricularea acestora urmand a fi suspendata, au anuntat astazi reprezentantii Politiei si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Autoritatile, cu ajutorul firmelor de asigurari, au implementat o baza de date nationala in care figureaza toate politele RCA din Romania, astfel incat toti proprietarii masinilor fara asigurare vor fi depistati automat si somati sa plateasca. In acest fel se spera ca cel putin 90% dintre masini sa fie asigurare pana in 2007, conform cerintelor europene, fata de 75% asigurate in prezent. Pana acum, depistarea celor fara asigurare se facea doar in urma controalelor politiei.

Majorare de capital la ABC Asigurari

Societatea ABC Asigurari Reasigurari SA isi va majora capitalul social cu 4,75 milioane de lei (echivalentul a peste 1,3 milioane de euro), pana la 8,01 milioane de lei, prin aport numerar al actionarilor, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Unde imi fac asigurarea auto RCA?

Cum au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la sfarsitul anului, tot romanul se gandeste la sarbatori, unde sa-si petreaca revelionul (asta daca nu si-a rezervat deja o vacanta in tarile calde), la cadourile de Craciun, masa in familie. Insa luna ianuarie vine si cu noi cheltuieli, destinate impozitelor de toate felurile, printre care si binecunoscuta asigurare obligatorie RCA. Noi am “testat” piata, ne-am interesat de oferta de preturi a catorva companii de asigurari si am realizat un top al celor mai avantajoase oferte. Nu doar in privinta pretului, ci si a prestigiului si, fireste, sigurantei firmei de asigurari.

Prime in valoare de 100 milioane euro la ING Asigurari de Viata

ING Asigurari de Viata anunta intr-un comunicat de presa ca este prima companie de asigurari de viata din Romania care atinge volumul de 100 de milioane euro prime brute subscrise, dupa primii opt ani de prezenta pe piata romaneasca. In acelasi timp, activele aflate in administrarea companiei vor ajunge la 250 milioane euro, pana la sfarsitul anului 2005.