ASIGURARI

Topul brokerilor de asigurari

Valoarea primelor intermediate pe piata de brokeraj din Romania se ridica la un sfert de miliard de euro, potrivit estimarilor Revistei de Specialitate PROFIL Asigurari.

In baza de date a CSA s-au adunat 2,3 milioane polite RCA

Societatile de asigurare autorizate sa practice asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) au corectat peste 95% din erorile care au fost identificate cu ocazia primei comparari a informatiilor din baza de date CEDAM cu cele privind autovehiculele inmatriculate, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Controale la firmele care incheie asigurari

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a efectuat un control printre firmele care incheie asigurari, in urma caruia unui numar de 32 de firme li s-a oprit temporar activitatea, 37 de firme au primit amenzi si s-au dat 50 de avertismente. Printre neregulile constatate s-au aflat neinformarea clientilor cu privire la costurile asigurarii sau inexistenta unui contract de asigurare. Aflati mai jos cum se incheie legal un contract de asigurare.

Noi obligatii pentru firmele de asigurari

COMUNICAT DE PRESÃ La sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a avut loc astazi, 9 martie a.c., o sedinta de lucru cu directorii generali ai societatilor de asigurare care practica RCA si/sau alti reprezentanti desemnati ai acestora, avand drept tema de discutie baza de date CEDAM privind asigurarile obligatorii de raspundere civila auto.

Interamerican lanseaza noi programe de investitii in lei

Comunicat de presa INTERAMERICAN lanseaza RONSAFE, RONMEDIUM, RONPLUS

Verificarea politelor RCA intarzie

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), reunit in sedinta astazi, 7 martie, a analizat stadiul corectarii de catre societatile de asigurare a erorilor ce au rezultat la prima comparare a informatiilor privind politele RCA, transmise in baza de date CEDAM, cu datele privind autovehiculele inmatriculate, existente la Ministerul Administratiei si Internelor, se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

Asigurarile RCA, evaluate de Comisia Europeana

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, intalnirea care a marcat incheierea misiunii de peer review a Comisiei Europene avand drept obiectiv evaluarea sectorului asigurarii obligatorii de raspundere civila auto, misiune care s-a derulat in perioada 23 – 24 februarie a.c., se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

Inca un ghiocel: Raiffeisen Broker de Asigurare

Grupul Raiffeisen lanseaza o companie de brokeraj pentru asigurari: Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare. Noua companie se adreseaza in principal segmentului de clienti corporativi, persoane juridice romane sau straine, carora le va pune la dispozitie servicii de un inalt standard profesional. Intr-o prima etapa, compania de brokeraj va intermedia produse de asigurare-reasigurare pentru toate entitatile Raiffeisen din Romania, primii clienti urmand sa fie Raiffeisen Bank si Raiffeisen Leasing.

Castig de 12,36% cu asigurarile Interamerican

INTERAMERICAN Romania a inregistrat in anul 2005 un rezultat investitional, aferent produselor cu participare la profit, de 12.36%, cu 40% mai mare decat nivelul mediu al dobanzilor bancare pentru persoane fizice, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Interamerican are cu 18% mai multe asigurari de viata

INTERAMERICAN Romania anunta, printr-un comunicat de presa, o evolutie a primelor brute subscrise inregistrate pentru segmentul de asigurari de viata, valabila pentru perioada ianuarie – decembrie 2005 si raporteaza o crestere de 18% fata de perioada similara a anului 2004, cu un volum total de prime brute subscrise in valoare de 22.341,898 mii RON.