ASIGURARI

Generali Asigurari lanseaza Asist Plus Extra, un produs unic in Romania

Generali Asigurari lanseaza Asist Plus Extra, un nou produs de asistenta rutiera, unic in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al companiei. Acest pachet vine sa completeze nevoile clientilor companiei, indiferent de locul in care se afla si fara a tine cont de granite. Asist Plus Extra este un produs de asigurare auto de sine-statator, care nu depinde de polita RCA sau CASCO.

Ce ne facem cand ramanem cu masina in pana?

Esti undeva la un parking pe autostrada spre Budapesta si, ciudat, nu-ti mai porneste motorul. Esti terminat, nimeni nu opreste, iar cand opreste cineva, nu te poate ajuta. Pe cine sa suni, cine sa te salveze? Pentru cazuri de acest gen exista companiile de asigurari. Generali Asigurari tocmai a lansat un produs de asistenta rutiera, independent de asigurarile RCA sau CASCO. Serviciul presupune asistenta in cazul unui autoturism avariat, transportul acestuia la service, inchirierea unei alte masini pentru soferul ramas pe jos si cazarea acestuia intr-un hotel pana se rezolva problema. Asigurarea se aplica si in cazul soferilor ghinionisti: care isi pierd cheile sau le inchid in masina, care baga motorina in loc de benzina si alte cazuri nefericite ce pot aparea cand ti-e lumea mai draga, precum apropiatul concediu. Le poti rezolva, in schimbul a 60 de euro pe an pentru serviciile din tara sau 100 de euro pentru cele din strainatate.

RCA-ul se scumpeste in fiecare luna

Asigurarea obligatorie auto de raspundere civila (RCA) se scumpeste in fiecare luna, incepand cu iulie, pentru politele incheiate pe cel putin sase luni, intrucat incepand de anul viitor va suplini si asigurarea auto obligatorie in strainatate, Cartea Verde. Drept urmare, o serie de firme de asigurari, precum Asirom sau Omniasig, incearca sa-si astraga clientii fie cu reduceri de pana la 20%, fie cu bonuri de masa cu valori de 100.000 de lei sau 200.000 de lei. VECHI. (Pentru ca mi se pare complet aiurea sa ma oblige cineva sa scriu si sa gandesc in lei noi cand in buzunar am mai multi vechi. Cand voi plati numai in lei noi, atunci voi scrie la fel). Revenind la problema scumpirii RCA-ului, trebuie sa stiti ca o asigurare pe sase luni a ajuns la un 900.000 de lei, in timp ce una pe un an este de peste doua milioane trei sute de lei. VECHI.

Nicolae Crisan, inlocuit cu Angela Toncescu la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor

Parlamentul a hotarat sa-l inlocuiasca pe Nicolae Crisan din functia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), in locul sau fiind propusa, de catre PNL, Angela Toncescu, fost presedinte la Asirom, in prezent director la RAI Asigurari. Comisiile reunite de buget-finante au votat noua structura a consiliului CSA, care va avea inca doi membri fata de vechea formula. Noul consiliu al Comisiei va avea sapte membri, din care un presedinte si doi vicepresedinti, Tudor Balta, propus de PSD, si Constantin Buzoianu, propus de PD.

Din 2007 nu vom mai avea nevoie de Carte Verde

Cetatenii romani care se deplaseaza in afara tarii cu autovehiculele nu vor mai fi obligati sa prezinte la controlul de frontiera, dupa 1 martie 2007, polita de asigurare raspundere civila auto (RCA), a declarat joi presedintele Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR), Liviu Stoicescu.

BMW X5, cea mai furata masina straina, spaima firmelor de asigurari

Pentru ca BMW X5 a fost si ramane cea mai furata masina straina din ultimii ani, unele firme de asigurari din Romania nu mai incheie asigurari casco pentru astfel de automobile. Credeati cumva ca firmele de asigurari isi asuma riscuri? Atunci cand e vorba de o masina atat de scumpa, un casco este obligatoriu, asigurare care nu costa putin si din care companiile de asigurari castiga frumusel. Exista insa firme de asigurari de prestigiu care refuza sa incheie asigurari pentru BMW X5. Mai ales daca are culori inchise, precum albastru sau negru. Printre vedetele care au ramas fara un astfel de model de lux a fost fotbalistul David Beckham, dar si viceguvernatorul BNR, Eugen Dijmarescu.

La ce firma de asigurari ma angajez luna asta?

Multe companii multinationale au intrat pe piata asigurarilor din Romania iar altele dau tarcoale acestei zone considerata a avea un potential ridicat. Romanii abia acum invata ABC-ul asigurarilor, astfel incat este de asteptat ca numarul politelor de asigurare incheiate sa cunoasca o crestere pronuntata. E stiut faptul ca numarul asigurarilor creste odata cu cresterea nivelui de trai. In aceste conditii, societatile de asigurari au nevoie de oameni care sa convinga cat mai multi clienti de beneficiile unei asigurari si sa le vanda produsele. De aceeea, oferta de locuri de munca in domeniul asigurarilor este foarte mare, castigurile fiind pe masura. Sa vedem asadar, la ce companie de asigurari ne angajam in aceasta luna: cei fara experienta pot recurge la un post de consultant in asigurari la ING, Allianz, Generali sau Omniasig, cei versati pot aplica pentru un post de unit manager la Generali si Omniasig, director de agentie la Ardaf sau contabili la BT Asigurari.

ING Asigurari de Viata pregateste noi produse

ING Asigurari de Viata anunta o crestere de 14,6% a volumului primelor brute subscrise in primele trei luni ale anului 2006, ajungand la 106,5 milioane RON - comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Crestere de 100% pentru BCR Asigurari in primele trei luni ale lui 2006

BCR ASIGURARI isi continua evolutia ascendenta, realizand o crestere cu 100% in primele trei luni din acest an fata de trim.I 2005, se arata intr-un comunicat de presa.

Generali Asigurãri vrea sa devina o marcã de referinþã in România

Mutarea intr-un nou sediu face parte din strategia lansata de Generali Asigurari pentru consolidarea pozitiei sale in Romania.