ASIGURARI

Interamerican a lansat Casco Light pentru ºoferii prudenþi

INTERAMERICAN lanseaza CASCO Light, un produs unic pe piata asigurarilor auto din Romania, care ofera protectie impotriva evenimentelor majore, la un tarif mic, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Creºtere de 38 % a primelor de asigurãri de viaþã la Interamerican

INTERAMERICAN Romania anunta o crestere de 38 % a primelor brute subscrise pentru segmentul asigurarilor de viata, se arata intr-un comunicat de presa. INTERAMERICAN Romania anunta o evolutie a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata, inregistrata in primele trei luni ale anului 2006 si raporteaza o crestere de 38% fata de aceeasi perioada a anului 2005, cu un volum total de prime subscrise in valoare de 7.162,70 mii RON.

Doar 4,3% din locuinte sunt asigurate

Doar 4,3% din locuintele din Romania au asigurare, principalul motiv invocat fiind lipsa banilor, potrivit unei anchetei privind conditiile de viata ale populatiei, realizata de Institutul National de Statistica (INS).

Allianz-Tiriac plateste tot mai multe daune auto si din inundatii

Realizãrile companiei in anul financiar 2005 si rezultatele preliminare din 2006 confirmã capacitatea Allianz-Þiriac de a se dezvolta organic si profitabil chiar in conditiile in care complexul de factori specifici mediului de afaceri in domeniului asigurãrilor nu a fost favorabil, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Cât ne costã asigurarea locuinþei?

Putin, fata de cat ne-ar costa daca am ramane fara ea in cazul unor inundatii, alunecari de teren, incendiu sau cutremur. Ca sa nu mai vorbim de bunurile din casa pierdute. Asa incat, unele firme de asigurari ofera o asigurare completa a locuintei, care include atat proprietatea si bunurile din interior sau din preajma acesteia, cat si cea a persoanelor ce ar putea fi afectate, fie ca e vorba de proprietar sau de alti oameni afectati (vecini, vizitatori, chiriasi). Deocamdata, asigurarea locuintelor este o asigurare facultativa, dar e pe cale sa devina obligatorie, de la anul. Pentru a vedea care sunt riscurile pe care le poate acoperi o astfel de asigurare, precum si costul acesteia, va prezentam conditiile in care se poate incheia o asigurare de locuinte la BT Asigurari.

Cu o asigurare de viata castigi fara sa risti

Nu putin dintre noi ne-am trezit cu un telefon de la un reprezentant al ING Asigurari, Allianz-Tiriac, Interamerican, Aviva, Generali sau, mai nou Grawe, care ne propune o intalnire pentru a ne prezenta o asigurare de viata. Probabil ca unii au refuzat intalnirea, gandindu-ne ca o asigurare nu e altceva decat o cheltuiala in plus. Iar o parte dintre noi, dupa ce am ascultat palavrageala reprezentantului firmei de asigurari, in final nu am inteles mare lucru. Asa incat tot timpul cautam raspunsuri la intrebari simple, precum: la ce bun o asigurare de viata? In esenta, e bine de stiut ca dormi linistit din cel putin trei motive. Prima e clara: in caz de invaliditate sau deces, eu sau familia mea nu ramanem pe drumuri. Dar chiar si daca nu patim nimic, tot avem parte de beneficii. Banii platiti pentru asigurare nu sunt aruncati in vant: ei se aduna, se inmultesc din dobanzi sau actiuni si se transforma in pensie privata. Ba chiar pot costitui garantie pentru un credit.

Asigurarea obligatorie auto RCA, doar cu ITP-ul fãcut

Prin Ordonanta de urgenta nr.189/2005 referitoare la stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate, s-au prevazut o serie de obligatii in sarcina Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si ale Registrului Auto Roman, se arata intr-un comunicat de presa al CSA.

BT Asigurari si-a majorat capitalul cu 82%

Adunarea Generala a Actionarilor BT ASIGURÃRI (AGA) din 10 aprilie a.c. a aprobat, cu unanimitate de voturi a actionarilor prezenti, majorarea capitalului social cu suma de 16.500.000 RON, compania detinand dupa aceasta operatiune un capital social de 36.500.000 RON, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Eureko-Interamerican a anunþat rezultate solide in 2005

Eureko, actionarul majoritar al companiei de asigurari INTERAMERICAN Romania, a anuntat rezultate financiare solide pentru anul 2005, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

BT Asigurari ofera companiilor servicii financiare integrate si personalizate

BT Asigurari, companie din grupul financiar Bancar Transilvania, anunta ca a incheiat contracte de asigurari cu companii mari cu un total al primelor in valoare de 3,8 milioane euro, de 4,5 ori mai mult decat estimarile initiale, in doar sase luni de la infiintarea departamentului corporate. Reprezentantii companiei spun ca aceste rezultate se datoreaza in principal faptului ca se ofera servicii financiare integrate si personalizate, existente la nivelul Grupului Financiar Banca Transilvania - produse bancare, de investitii, leasing si asigurari.