CREDITE

Alpha Leasing finanteaza IMM

Alpha Leasing a obtinut un imprumut in valoare de cinci milioane euro, cu o scadenta de cinci ani, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), fondurile urmind sa fie folosite pentru finantarea contractelor de leasing destinate IMM-urilor.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte are peste 2.000 de contracte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat, in prima luna de activitate, un numar de 2.373 de contracte de economisire-creditare, a caror valoare totala se ridica la 364 de miliarde lei, se arata intr-un comunicat al bancii remis presei.

Credit BRD pentru Dacia Logan

Legea creditelor, finalizata de Parlament

Proiectul de lege privind regimul juridic al contractelor de credit de consum destinate persoanelor fizice (Legea 289) a iesit din dezbaterea celor doua camere ale Parlamentului cu unele prevederi criticate de bancheri.

BCR a majorat dobanda la creditele in valuta

Incepind din 10 septembrie, banca a majorat dobanzile practicate la creditele pentru nevoi personale in valuta fara garantii ipotecare cu 2 la suta la imprumuturile sub 1 an de zile si cu 2,5 la suta la creditele pe mai mult de un an de zile. "Cresterea nu este mare. Pentru un imprumut de 5.000 de euro, rambursabil in 5 ani, rata a crescut cu 8 euro", sustine Cornel Cojocaru, director de comunicare la BCR, citat de presa. Decizia a fost luata in contextul in care BNR a majorat nivelul rezervelor minime in valuta de la 25 la 30 la suta, ceea ce a determinat si o crestere a costurilor suportate de banci. Oficialul BCR a tinut sa sublinieze ca dobanzile la celelalte tipuri de credite in valuta nu au fost modificate. Cojocaru a precizat ca majorarea dobanzii a avut loc doar la imprumuturile in valuta pentru nevoi personale datorita ponderii mari pe care acestea o au in totalul creditelor acordate de BCR.

Credite pentru IMM prin BCR

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) acorda, prin Banca Comerciala Romana (BCR), credite cu dobanda redusa din bugetul fondului asigurarilor pentru somaj.

ING Bank reduce dobanzile la descoperitul de cont

ING Bank reduce cu 1% dobanzile la descoperitul de cont, ca urmare a deciziei Bancii Nationale de a reduce dobanzile de interventie in concordanta cu scaderea inflatiei, se arata intr-un comunicat al bancii din 11 iunie 2004.

Creditele s-au mai domolit

Sumele imprumutate de populatie de la banci au crescut cu 1,9 la suta (in termeni reali) in aprilie, fata de luna anterioara, dar ritmul de creditare a fost net inferior comparativ cu luna martie, informeaza Banca Nationala.

CEC scade dobanzile la credite

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a scazut dobinzile practicate la o serie de credite de consum.

EXIMBANK finanteaza turismul si constructia de nave

Companiile care investesc in turism si IMM-urile care dezvolta programe de agroturism pot beneficia de finanatari acordate de catre Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK SA, se arata intr-un comunicat al bancii.