CREDITE

Volksbank finanteaza importurile din Italia

Volksbank anunta, printr-un comunicat de presa, lansarea unui produs adresat companiilor referitor la FINANTAREA IMPORTURILOR DIN ITALIA.

Bancile cer avans prea mare la creditele ipotecare

Avansul cerut de banci pentru contractarea unui credit imobiliar este prea mare, de aceea multa lume nu-si poate permite un astfel de credit, iar sumele care pot fi imprumutate sunt prea mici, sustine reprezentantul unei case de avocatura.

O noua tendinta: credite imobiliare pentru firme

Tendintele arata o crestere a creditului imobiliar, precum si alinierea la tendintele europene, care presupune expansiunea semnificativa a creditelor de acest tip catre persoanele juridice, a declarat directorul Directiei de reglementare si automatizare din Banca Nationala a Romaniei, Petre Tulin, citat de presa. „De asemenea, cresterea rolului investitorilor institutionali va promova lichiditatea pe piata secundara a titlurilor ipotecare", a adaugat el.

Credite Eximbank pentru IMM-urile exportatoare

Credite pentru IMM prin BRD

Banca Europeana de Investitii (BEI) a acordat BRD-Groupe Societe Generale un imprumut de 34 milioane de euro pentru finantarea proiectelor derulate de intreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Romania.

Creditele in valuta, preferate si in iulie

Creditele in valuta acordate de banci populatiei au crescut in luna iulie cu 6,7 procente, fata de o majorare cu doar 1,4% a imprumuturilor in lei.

Eximbank reduce dobanzile

Banca de Export Import a Romaniei – Eximbank, a anuntat o scadere a dobanzilor in luna septembrie.

Dacia Logan, prin credit BRD sau leasing

Dacia Logan va fi comercializata in Romania incepand cu 9 septembrie 2004, compania urmand sa organizeze, in toata reteaua sa comerciala, o ampla operatiune "Porti Deschise", intre 9 si 13 septembrie, se arata intr-un comunicat de presa. De la 8 dimineata pana la 8 seara, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere Logan in cele mai mici detalii, precum si oferta de servicii asociate (finantare si post-vanzare). De asemenea, persoanele interesate vor putea testa gratuit noul model. Pretul unui autoturism se va situa intre 5.000 si 8.000 de euro, inclusiv TVA, in functie de versiune, dotari si tip de motor.

Raiffeisen crediteaza liber profesionisti

Raiffeisen Bank a lansat un produs de creditare destinat finantarii investitiilor angajate de persoanele fizice autorizate - medici, avocati, notari, stomatologi, contabili - imprumutul fiind disponibil atit in lei, cit si in valuta.

Creditele ipotecare au crescut cu 80%

Bancile au acordat populatiei, pina la sfirsitul lunii iulie, credite ipotecare in suma de 10.600 de miliarde lei, inclusiv provizioane, in crestere cu aproape 80% fata de soldul inregistrat in decembrie 2003, devansind dinamica imprumuturilor imobiliare, care s-au majorat cu numai 34%, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei. Soldul finantarilor ipotecare a crescut in suma absoluta cu 4.700 de miliarde lei, in timp ce creditele imobiliare au urcat cu 4.400 de miliarde lei.