CREDITE

Creditele in valuta cresc, cele in lei scad

Creditele in valuta se mentin pe un ritm de crestere superior imprumuturilor in moneda nationala, in timp ce, la nivelul economisirii, populatia si firmele prefera depozitele in lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.

Credite cu dobinda de 18% la Eximbank

Banca de Export-Import a Romaniei, Eximbank SA, a anuntat ca va mentine si in aceasta luna nivelul dobinzii de baza la 18,99% pentru creditele de export in lei cu scadenta mai mica de doi ani.

Banca Tiriac are bani pentru credite imobiliare

Banca Tiriac a semnat in data de 29 iunie a.c. cu FMO (The Netherlands Development Finance Company) , un acord privind deschiderea unei linii de credit pe termen lung in valoare de zece milioane de euro, destinata imprumuturilor imobiliare pentru populatie, se arata intr-un comunicat al bancii.

Alpha Leasing finanteaza IMM

Alpha Leasing a obtinut un imprumut in valoare de cinci milioane euro, cu o scadenta de cinci ani, de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), fondurile urmind sa fie folosite pentru finantarea contractelor de leasing destinate IMM-urilor.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte are peste 2.000 de contracte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a incheiat, in prima luna de activitate, un numar de 2.373 de contracte de economisire-creditare, a caror valoare totala se ridica la 364 de miliarde lei, se arata intr-un comunicat al bancii remis presei.

Credit BRD pentru Dacia Logan

Legea creditelor, finalizata de Parlament

Proiectul de lege privind regimul juridic al contractelor de credit de consum destinate persoanelor fizice (Legea 289) a iesit din dezbaterea celor doua camere ale Parlamentului cu unele prevederi criticate de bancheri.

BCR a majorat dobanda la creditele in valuta

Incepind din 10 septembrie, banca a majorat dobanzile practicate la creditele pentru nevoi personale in valuta fara garantii ipotecare cu 2 la suta la imprumuturile sub 1 an de zile si cu 2,5 la suta la creditele pe mai mult de un an de zile. "Cresterea nu este mare. Pentru un imprumut de 5.000 de euro, rambursabil in 5 ani, rata a crescut cu 8 euro", sustine Cornel Cojocaru, director de comunicare la BCR, citat de presa. Decizia a fost luata in contextul in care BNR a majorat nivelul rezervelor minime in valuta de la 25 la 30 la suta, ceea ce a determinat si o crestere a costurilor suportate de banci. Oficialul BCR a tinut sa sublinieze ca dobanzile la celelalte tipuri de credite in valuta nu au fost modificate. Cojocaru a precizat ca majorarea dobanzii a avut loc doar la imprumuturile in valuta pentru nevoi personale datorita ponderii mari pe care acestea o au in totalul creditelor acordate de BCR.

Credite pentru IMM prin BCR

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) acorda, prin Banca Comerciala Romana (BCR), credite cu dobanda redusa din bugetul fondului asigurarilor pentru somaj.

ING Bank reduce dobanzile la descoperitul de cont

ING Bank reduce cu 1% dobanzile la descoperitul de cont, ca urmare a deciziei Bancii Nationale de a reduce dobanzile de interventie in concordanta cu scaderea inflatiei, se arata intr-un comunicat al bancii din 11 iunie 2004.