CREDITE

Banca Transilvania lanseaza creditul turistic

ONT Carpati Group si Banca Transilvania au incheiat un parteneriat strategic in vederea lansarii unui nou produs specializat: creditul turistic.

Creditul ipotecar, sub asteptarile bancherilor

Cererea de creditare pentru achizitia de locuinte a evoluat mult sub asteptarile bancherilor, piata imobiliara profitind de oferta bancilor pentru a ridica foarte mult preturile, a declarat, vineri, 14 mai 2004, vicepresedintele Raiffeisen Bank Romania, Rasvan Radu.

Credite ipotecare BT cu finantare IFC

Banca Transilvania (BT) va semna cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, un acord pentru o linie de finantare in valoare de 20 milioane euro, destinata acordarii de credite ipotecare, a declarat, vineri, 14 mai, directorul general al bancii, Robert Rekkers.

Creditele ar putea creºte la fel ca anul trecut

Imprumuturile destinate firmelor si populatiei ar putea avansa in acest an cu o valoare absoluta comparabila majorarii de anul trecut, datele preliminare aratind o reluarea a cresterii creditelor, incepind cu luna aprilie, a declarat, vineri, 14 mai 2004, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Ghetea: credite cu dobinzi de 15-20% in 2004

Pana la sfarsitul anului in curs se va inregistra o scadere a dobanzilor la creditele bancare, scadere care urmeaza, firesc, diminuarea inflatiei, a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), cu ocazia deschiderii oficiale,in 6 mai 2004, a Expo Invest, targul financiar cu vanzare.

Mare atractie la creditele Volksbank

Creditele acordate de Volksbank pentru firmele mici si mijlocii au crescut cu 80 la suta fata 2003, iar creditele imobiliare cu 50 la suta, a declarat in cadrul unei conferinte de presa presedintele bancii, Laurentiu Mitrache.

Alpha Bank scade dobinda la credite

Alpha Bank Romania a redus dobanda de baza la creditele pentru agentii economici, incepand cu data de 16 septembrie 2004, de la 22% la 21% pentru lei.

BRD a marit plafonul de creditare

BRD - Groupe Société Générale a marit plafonul maxim de finantare pentru creditele de nevoi personale, cu sau fara destinatie, de la 140 la 200 de milioane lei, incepand din aceasta saptamana, informeaza BRD.

La BRD, creditul de nevoi personale in euro e mai avantajos decat cel in lei

Decembrie este prin excelenta luna cadourilor. In randul celor care ne fac daruri in aceasta perioada se strecoara si bancile care ne ispitesc cu mici concesii. In apropierea sarbatorilor, BRD imbraca haina generozitatii si acorda noul credit de nevoi personale cu o perioada de gratie de o luna de zile.

Aderarea afecteaza si piata creditelor de consum

Jiri Rizek, director retail la Flamingo International a declarat ieri, cu ocazia lansarii unui card co-brand Cetelem-Flanco, ca piata creditelor de consum este afectata de integrarea in Uniunea Europeana.