CREDITE

Creditele ipotecare au crescut cu 80%

Bancile au acordat populatiei, pina la sfirsitul lunii iulie, credite ipotecare in suma de 10.600 de miliarde lei, inclusiv provizioane, in crestere cu aproape 80% fata de soldul inregistrat in decembrie 2003, devansind dinamica imprumuturilor imobiliare, care s-au majorat cu numai 34%, potrivit datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei. Soldul finantarilor ipotecare a crescut in suma absoluta cu 4.700 de miliarde lei, in timp ce creditele imobiliare au urcat cu 4.400 de miliarde lei.

Noi sisteme de credit de la Credisson

Credisson a lansat pe piata doua noi sisteme de credit pentru produse de folosinta indelungata, oferta valabila pentru produsele tuturor partenerilor sai.

Economisirea si creditarea in domeniul locativ, un concept cu priza la romani

Peste 7.300 de contracte de economisire-creditare si o valoare totala care depaseste 1.250 miliarde lei. Acesta este bilantul primelor doua luni de functionare ale nou-infiintatei Raiffeisen Banca pentru Locuinte. Concluzia: cererea de imprumuturi pentru case este din ce in ce mai mare.

Eximbank reduce dobanzile la creditele in lei

Banca de Export - Import a Romaniei Eximbank SA a scazut dobanzile pentru luna august la creditele de export in lei. Astfel, rata dobanzii de baza pentru creditele de export acordate in lei cu scadenta mai mica de doi ani este de 17,88%, fata de 18,99% in luna iulie.

Achitarea ratelor la RBL

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) isi pot achita ratele de economisire pentru contractul incheiat cu institutia de credit prin intermediul Raiffeisen Bank, prin cele peste 7.000 de unitati din reteaua teritoriala a CN Posta Romana, dar si prin alte banci.

Dobinda de 6,29% in SUA la credite ipotecare

Vanzarile de case in SUA au atins un ritm record in luna iunie, in ciuda ratelor mari a dobinzilor la creditele imobiliare, depasind asteptarile analistilor, potrivit CNN Money.

Banca Tiriac modifica creditul Personal

Incepand cu data de 22 iulie a.c. Banca Tiriac a modificat conditiile de acordare a Creditului Personal. In noile conditii clientul poate obtine un credit de pana la 6 salarii fara ca banca sa ii solicite garant, se arata intr-un comunicat al bancii. Initial, pentru contractarea acestui tip de credit era nevoie de un garant.

Banca Tiriac a lansat Creditul Vacanta

Banca Tiriac a lansat creditul "Vacanta" destinat finantarii serviciilor turistice oferite de agentiile de turism.

Credit pentru studii de la HVB

HVB a lansat creditul pentru studii destinat finantarii cursurilor MBA in Romania sau a studiilor universitare, de master, sau de doctorat in strainatate, informeaza un comunicat al bancii.

Credite pentru Dacia Logan

RCI, societatea finantatoare a grupului Renault, a lansat doua noi produse de finantare, prin credit sau leasing, destinate exclusiv achizitiei modelului Dacia Logan.