BANCI

Un nou membru in conducerea HVB Banca pentru Locuinte

Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea Manuelei Plapcianu, vicepresedinte al Bancii Comerciale HVB Tiriac, responsabil cu divizia de retail, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte, a anuntat, astazi, institutia de credit.

Oricine poate depune o plangere la Consiliul Concurentei

Orice persoana fizica sau juridica poate depune o plangere la Consiliul Concurentei, daca aceasta considera ca este afectata in mod real si direct, intr-o masura mai mare sau mai mica, de anumite practici ce pot fi considerate anticoncurentiale, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Austrian Saving Behaviour

Encouragements to save and statements on the importance of a nest egg for unforeseen events and for the future in general have been prevalent for a number of years. Because the government is reducing its role in providing for its citizens, general savings behaviour will play an increasingly important role in financial security after retirement.

Guvernul a bagat la secret contractul de privatizare a CEC-ului

Guvernul tine la secret ultima forma a contractului de privatizare a CEC-ului, care prevede conditiile in care statul isi va pastra cota de 25% din banca de stat.

E bine sa invatam si de la altii: cum economisesc austriecii

Mecanismele de incurajare a realizarii de economii si declaratiile care subliniaza importanta unor "bani albi pentru zile negre", pentru evenimente neprevazute, dar si pentru viitor in general, s-au facut prezente de mai multi ani. Pentru ca guvernul isi reduce rolul de sustinere a cetatenilor sai, comporta-mentul realizarii de economii va juca un rol tot mai important in siguranta financiara, dupa pensionare.

Impozitele pe cladiri si terenuri nu vor creste in 2007

Impozitele la cladiri, la terenuri (amplasate in intavilan sau extravilan), precum si impozitele pe spectacole, vor fi mentinute in anul fiscal 2007 la acelasi nivel cu cele aplicate pentru anul fiscal 2006, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Leumi Bank vrea sa administreze pensii

Leumi Bank Romania are in vedere introducerea, in 2007, a unor activitati de administrare de pensii si servicii de private banking si oferirea mai multor tipuri de asigurari, a declarat presedintele institutiei de credit, Zalman Segal.

Studiu UniCredit: intarirea politicii monetare ramane o necesitate

Economia romaneasca face dovada unei cresteri solide, datorita volumului mare a consumului privat si accelerarea investitiilor, se arata in ultimul studiu prezentat de grupul UniCredit.

Raiffeisen a achizitionat eBanka din Cehia

Raiffeisen International Bank-Holding AG a finalizat achizitia eBanka, a.s. din Cehia, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Au fost obtinute toate aprobarile necesare de la Banca Nationala a Cehiei si de la celelalte autoritati relevante din Cehia si Austria.

Securitatea IT, tratata superficial de companiile romanesti

* 65% dintre firmele autohtone aloca pentru securitate mai putin de 5% din bugetul IT * Numai 25% dintre companii apeleaza la firmele specializate de securitate informatica