BANCI

Erste Bank anunta cele mai bun rezultat financiar din istoria sa

Erste Bank anunta cel mai bun rezultat din istoria sa in ceea ce priveste indicii financiari pe trimestrul al treilea al anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditele de nevoi personale au intrat “la pachet”

Pachetul promotional face parte din strategia producatorilor de a promova doua sau mai multe produse, mizand de cele mai multe ori pe notorietatea unuia dintre ele. Bancile incep sa se alinieze si ele acestei tendinte si vin cu oferte speciale “la pachet”. Obtin astfel in mod garantat deschidere catre un segment tot mai larg de clienti. Bancile isi atrag clientii cu pachete in care pun cam de toate: credite, carduri, asigurari de viata, carduri de credit sau de debit, cecuri de calatorie, asigurare CASCO sau Carte Verde, fiecare banca alegand acele combinatii de produse menite sa atraga un numar cat mai mare de clienti.

Romexterra Bank, acuzata de PPF Investments ca a intarziat inregistrarea actionarilor

Managementul Romexterra a intarziat semnificativ procesul de inregistrare a noilor actionari ai bancii, se arata intr-un comunicat al PPF Investments. Actionarii minoritari si-au vandut actiunile catre PPF Investments la pretul de 8 RON pe actiune inca din septembrie. Astfel, procesul de inregistrare ar fi trebuit sa inceapa inca de acum trei saptamani. Reticenta managementului Romexterra de a porni procedurile de rigoare in timp util a dus la o serioasa amanare a procesului de inregistrare.

Bancpost va avea 225 de unitati la sfarsitul anului

Pana la sfarsitul anului 2006, Bancpost planuieste sa ajunga la 225 de unitati, in Bucuresti si in tara.

Mediacom, agenþia de media a UniCredit Group

Mediacom a fost selectata agentia de media a UniCredit Group. Agentia a castigat pitch-ul international pentru planificare si cumparare de media (media planning si media buying) organizat de UniCredit Group, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Romania va aplica tariful vamal integrat comunitar (TARIC)

Toate facilitatile fiscale suplimentare celor prevazute de aquis-ul comunitar vor fi eliminate de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, conform unui proiect de Lege privind abrogarea unor acte normative care contin reglementari prin care sunt acordate scutiri si exonerari de la plata taxelor vamale a unor bunuri.

SSIF Broker se retrage din Asociatia Brokerilor

Actionarii companiei de intermediere Broker Cluj au decis ca societatea sa se retraga, la 1 noiembrie, din Asociatia Brokerilor, considerand ca nivelul cotizatiei anuale este prea ridicat, a declarat directorul general al firmei, Petru Prunea.

Un nou membru in conducerea HVB Banca pentru Locuinte

Banca Nationala a Romaniei a aprobat numirea Manuelei Plapcianu, vicepresedinte al Bancii Comerciale HVB Tiriac, responsabil cu divizia de retail, in calitate de membru al Consiliului de Administratie al HVB Banca pentru Locuinte, a anuntat, astazi, institutia de credit.

Oricine poate depune o plangere la Consiliul Concurentei

Orice persoana fizica sau juridica poate depune o plangere la Consiliul Concurentei, daca aceasta considera ca este afectata in mod real si direct, intr-o masura mai mare sau mai mica, de anumite practici ce pot fi considerate anticoncurentiale, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Austrian Saving Behaviour

Encouragements to save and statements on the importance of a nest egg for unforeseen events and for the future in general have been prevalent for a number of years. Because the government is reducing its role in providing for its citizens, general savings behaviour will play an increasingly important role in financial security after retirement.