BANCI

Vacanþe ºi cãlãtorii - 32% din cumpãrãturile online prin card

Citigroup has arranged EUR 45 million syndication for Luxten

Citigroup and Luxten announce the successful arrangement of EUR 45 million syndicated loan for Luxten, the local leading company for public lighting systems, manufacturing of lighting equipment, metering and control equipment. The facility has five years tenor and will be used to refinance Luxten’s existing loans and further support the company’s investment strategy. The facility is without securities.

Toate bancomatele Raiffeisen Bank au trecut la leul nou

Raiffeisen Bank a incheiat procesul de convertire a celor 850 de ATM-uri ale sale la leul nou, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Citigroup a aranjat un imprumut sindicalizat de 45 milioane EUR pentru Luxten

Citigroup si Luxten anunta finalizarea cu succes a sindicalizarii unui imprumut in valoare de 45 milioane Euro acordat Luxten, lider in domeniul serviciilor de iluminat public, producator de surse si echipamente de iluminat si lider in productia de aparate de masura si control. Facilitatea are o durata de 5 ani si va fi utilizata pentru refinantarea creditelor actuale si pentru sustinerea strategiei de investitii a Luxten. Imprumutul a fost acordat fara garantii.

Economiile in lei au crescut cu 0,4% in septembrie

Economiile in lei ale populatiei s-au majorat cu 0,4 la suta, pana la 18797 milioane RON, ponderea acestora in masa monetara reprezentand 18,9 la suta, se arata intr-un comunicat de presa al BNR.

Se modifica reglementarile contabile a institutiilor de credit

BNR a publicat pe site-ul sau un nou proiect legislativ supus dezbaterii publice: “Ordinul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei privind modificarea si completarea Ordinului guvernatorului BNR nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile institutiilor de credit”.

Creditele au crescut in septembrie cu 3,8%

Creditul neguvernamental a crescut in luna septembrie cu 3,8 la suta (3,75 la suta in termeni reali) fata de luna august a.c, pana la nivelul de 85289 milioane RON, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Decalogul solicitantului de credit

Conditiile de acordare a creditelor variaza de la o banca la alta. De la varsta pe care trebuie sa o aiba clientul pana la costuri, perioada, garantii sau documentele solicitate, fiecare banca si-a construit un portret robot al clientului ideal. Clientii mai au insa un drum anevoios de parcurs pana la aflarea bancii ideale. Multi dintre cei aflati in cautarea unui produs bancar care sa raspunda nevoilor lor financiare intampina dificultati in obtinerea imprumutului. Altii au probleme mari pe parcursul derularii creditului, in principal din cauza unor costuri suplimentare de a caror existenta nu stiau nimic. Cum bancile nu joaca inca in totalitate pe cartea transparentei, pentru a contracta un imprumut in conditii cat mai avantajoase, trebuie respectate cateva reguli de baza.

BRD-Groupe Société Générale ºi Caixa Geral de Depositos finanþeazã proiectele Grupului Martifer în România

Consortiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale si Caixa Geral de Depositos din Portugalia a semnat un contract de imprumut cu Grupul Martifer, reprezentat de societatile Agromart Energy SRL si Biomart Energy SRL, in scopul finantarii proiectului de producere de biodiesel dezvoltat de grupul portughez in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Raiffeisen Bank a ajuns la 250 de unitati

Raiffeisen Bank a inaugurat a 250-a unitate in Cluj Napoca, in incinta hypermarketului Cora, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.