BANCI

Lazea, BNR: aplicarea BASEL II ar putea intarzia

Valentin Lazea, economistul-sef al BNR, a declarat astazi in cadrul unui seminar ca implementarea de catre bancile romanesti a acordului Basel II ar putea fi intarziata chiar si cu doi ani, intrucat procedurile acestui acord european nu sunt foarte clare.

Ce banca alegem pentru un credit: Bancpost sau Piraeus Bank?

La Bancpost timpul capata o alta valoare...totul se misca intr-un ritm deloc ametitor... Ce-i drept, m-am gasit si eu sa cer informatii despre un credit de nevoi tocmai luni, cand bancile abia isi incep activitatea dupa un week-end bine meritat care, se pare ca in loc sa le aduca relaxare angajatilor acestora parca i-a vlaguit si mai rau de puteri decat toata saptamana trecuta de lucru.

Program ABN AMRO Valori europene pentru studentii de la ASE

ABN AMRO Romania a lansat editia a IV-a a Programului ABN AMRO Valori europene, pentru promovarea culturii institutionale bancare, adresat studentilor din anul IV ai Facultatii de Relatii Economice Internationale, Facultatii de Finante si Banci, precum si studentilor altor facultati din cadrul Academiei de ÂȘtiinte Economice din Bucuresti, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Studiu BA-CA: una din cinci persoane economiseste bani de pensie

• Cehii, slovacii si slovenii sunt cei mai activi in privinta economisirii pentru perioada pensionarii • Nevoie sporita de produse speciale de pensii • 70% dintre persoanele sub 29 de ani inca nu s-au gandit la investitii in viitorul propriu

Garantii, asigurari si finantari pentru exportatori de la Eximbank

Eximbank lanseaza noi produse pentru sustinerea exporturilor romanesti sub forma garantiilor, asigurarilor si finantarilor pentru a nu favoriza companiile nationale in fata concurentilor din Uniunea Europeana, au declarat oficialii bancii.

Romania s-ar putea confrunta cu o criza de bancheri

Romania se va confrunta cu o lipsa de personal in domeniul financiar-bancar, care se va acutiza dupa aderare, din cauza climatului economic local si a lipsei unor strategii de atragere a tinerilor pe piata muncii, inca din facultate, a decalarat managerul de la Wrighston, Alexandru Talmazan.

Raiffeisen International will be Official Sponsor of the 2007 IIHF World Championship in Russia

Today, Raiffeisen International Bank-Holding AG, Vienna, announced in Moscow that it has entered into the next World Championship of the International Ice Hockey Federation (IIHF) as an Official Sponsor. This will be the largest sponsoring partnership for a sports event in Raiffeisen's history.

Studiu Gallup privind creditele pentru IMM-uri

77% din intreprinderile mici si mijlocii (IMM) nu folosesc imprumuturile mici datorita ratelor prea mari, cerintelor prea stricte pentru acrordarea de credite si exigentelor privind garantiile, potrivit studiului Gallup prezentat de vicepresedintele adjunct al Finansbank, Cemal Yildirim.

Finantari pe cinci ani pentru IMM-uri de la CEC

Casa de Economii si Consemnatiuni a marit perioada de creditare pentru finantarile din surse BERD. Intreprinderile mici si mijlocii vor putea contracta, astfel, credite CEC pe o perioada de pana la cinci ani. Banca raspunde astfel solicitarilor clientilor sai, iar prelungirea duratei de creditare arata increderea dobandita de BERD (furnizorul resursei financiare) in procedurile si politica prudentiala ale CEC, precizeaza un comunicat al bancii.

RZB sees new CEFTA as big opportunity for Southeastern Europe

On the occasion of a conference focusing on Southeastern Europe (SEE) Raiffeisen Research, the research unit of RZB Group, issued its latest analysis about the region.