BANCI

Bancile ofera clientilor bogati servicii speciale de private banking

Cei care doresc sa investeasca in banci sume mari de bani au acces la servicii special destinate acestora. Clientii bogati ai bancilor se bucura, printre altele, de servicii privind maximizarea profiturilor si a eficientei taxelor, prin intermediul unei game selective de produse, create special pentru clientela noastra de private banking. Astfel, Erste Bank, noul proprietar al BCR, este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de private banking din Austria. La aceste servicii au acces cei care doresc sa investeasca sume de cel putin 300.000 de euro. Banca austriaca administreaza astfel de investitii in valoare de 20 de miliarde de euro.

BNR si-a atins tinta de inflatie de 5% si datorita legumelor si fructelor

Codrul e frate cu romanul, se spune, insa pentru BNR fructele si legumele au fost de cel mai mare ajutor. “Legumele si fructele” au poposit astazi pe buzele guverantorului BNR aproape la fel de des precum termeni ca “inflatie” sau “dobanzi”. Pentru ca, alaturi de restrictiile monetare si fiscale ale BNR, prabusirea pretului la legume a avut un cuvant important in atingerea tintei de inflatie de 5%, ba chiar sub 5%, la sfarsitul acestui an. “Putem spune si ca am avut noroc anul acesta, cu o productie agricola buna si ca anul trecut, din cauza inundatiilor, nu am avut noroc si de aceea nu ne-am atins tinta”, a spus Isarescu. Ajutor nepretuit, pentru ca, dupa cum a spus Isarescu, “anul 2006 ramane in istorie ca anul in care ne-am apropiat de inflatia europeana”.

Erste Bank, one of the largest providers of private banking in Austria

With more than EUR 20 billion in managed assets and more than 30 sales staff, Erste Private Banking is one of the largest and most important providers of private banking services in Austria, said the bank in a press release.

BNR nu recomanda credite in yeni si franci elvetieni

Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Cristian Popa a recomandat, astazi, populatiei, sa manifeste prudenta la contractarea de credite in monede "exotice", precum yenul sau francul elvetian, aratand ca aceste imprumuturi ofera un avantaj de cost iluzoriu.

Fitch reafirmã ratingul 'BB+' pentru ProCredit Romania

Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a reafirmat ratingul 'BB+' pentru datoriile pe termen lung in lei si in valuta ale ProCredit Bank S.A.'s ("ProCredit Romania"), informeaza Fitch.

Deutsche Bank investeste in doua complexuri rezidentiale din Bucuresti

Deutsche Bank va incheia un joint-venture cu developerul israelian Globe Trade Center (GTC), prin intermediul companiei sale de administrare a fondurilor de investitii RREEF Opportunity Funds, pentru constructia a doua complexuri rezidentiale in Bucuresti, scrie Ziarul Financiar.

Creditul doar cu buletinul nu a murit, dar nu merita sa mai traiasca

Chiar daca unele mari magazine de electrocasnice, precum Altex, au anuntat disparitia creditului doar cu buletinul, altele il pastreaza in oferta. Este cazul Flanco, care acorda in continuare acest tip de credit pe loc, solicitantul avand nevoie doar de buletin, nu si de adeverinta de salariu sau o dovada a domiciliului, precum factura de utilitati sau telefonul fix. In schimb, costul unui astfel de credit este extrem de mare: costul total, adica DAE, ajunge la aproape 30%, adica dublu fata de un credit de consum obisnuit sau fata de un card de credit. Daca mai punem la socoteala si faptul ca este vorba de o dobanda fixa, care nu va scadea in urmatorii ani, atunci creditul cu buletinul chiar nu mai merita sa traiasca.

ING Bank va deschide conturi pentru IMM-uri

Din luna decembrie ING Bank va incepe sa deschida conturi si pentru IMM-uri, a declarat ieri directorul general al bancii, Misu Negritoiu.

ING Bank va infiinta o companie de investitii imobiliare

ING Bank isi va infiinta, de anul viitor, o divizie separata de banca destinata investitiilor imobiliare, a declarat ieri Misu Negritoiu, directorul bancii.

ING Commercial Finance intrã pe piaþa de factoring din România

ING Commercial Finance vine cu o oferta completa de servicii de factoring care se va concentra in special asupra intreprinderilor mici si mijlocii.