BANCI

Economiile in lei au crescut cu 0,4% in septembrie

Economiile in lei ale populatiei s-au majorat cu 0,4 la suta, pana la 18797 milioane RON, ponderea acestora in masa monetara reprezentand 18,9 la suta, se arata intr-un comunicat de presa al BNR.

Se modifica reglementarile contabile a institutiilor de credit

BNR a publicat pe site-ul sau un nou proiect legislativ supus dezbaterii publice: “Ordinul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei privind modificarea si completarea Ordinului guvernatorului BNR nr. 5/2005 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, aplicabile institutiilor de credit”.

Creditele au crescut in septembrie cu 3,8%

Creditul neguvernamental a crescut in luna septembrie cu 3,8 la suta (3,75 la suta in termeni reali) fata de luna august a.c, pana la nivelul de 85289 milioane RON, a anuntat Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Decalogul solicitantului de credit

Conditiile de acordare a creditelor variaza de la o banca la alta. De la varsta pe care trebuie sa o aiba clientul pana la costuri, perioada, garantii sau documentele solicitate, fiecare banca si-a construit un portret robot al clientului ideal. Clientii mai au insa un drum anevoios de parcurs pana la aflarea bancii ideale. Multi dintre cei aflati in cautarea unui produs bancar care sa raspunda nevoilor lor financiare intampina dificultati in obtinerea imprumutului. Altii au probleme mari pe parcursul derularii creditului, in principal din cauza unor costuri suplimentare de a caror existenta nu stiau nimic. Cum bancile nu joaca inca in totalitate pe cartea transparentei, pentru a contracta un imprumut in conditii cat mai avantajoase, trebuie respectate cateva reguli de baza.

BRD-Groupe Société Générale ºi Caixa Geral de Depositos finanþeazã proiectele Grupului Martifer în România

Consortiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale si Caixa Geral de Depositos din Portugalia a semnat un contract de imprumut cu Grupul Martifer, reprezentat de societatile Agromart Energy SRL si Biomart Energy SRL, in scopul finantarii proiectului de producere de biodiesel dezvoltat de grupul portughez in Romania, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Raiffeisen Bank a ajuns la 250 de unitati

Raiffeisen Bank a inaugurat a 250-a unitate in Cluj Napoca, in incinta hypermarketului Cora, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Erste Bank posts significant rise in 9-month earnings – net profit up by 28%

“The results for the first three quarters clearly underline our strength in the retail business”, declared An-dreas Treichl, Chief Executive Officer of Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen AG.

Erste Bank anunta cele mai bun rezultat financiar din istoria sa

Erste Bank anunta cel mai bun rezultat din istoria sa in ceea ce priveste indicii financiari pe trimestrul al treilea al anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditele de nevoi personale au intrat “la pachet”

Pachetul promotional face parte din strategia producatorilor de a promova doua sau mai multe produse, mizand de cele mai multe ori pe notorietatea unuia dintre ele. Bancile incep sa se alinieze si ele acestei tendinte si vin cu oferte speciale “la pachet”. Obtin astfel in mod garantat deschidere catre un segment tot mai larg de clienti. Bancile isi atrag clientii cu pachete in care pun cam de toate: credite, carduri, asigurari de viata, carduri de credit sau de debit, cecuri de calatorie, asigurare CASCO sau Carte Verde, fiecare banca alegand acele combinatii de produse menite sa atraga un numar cat mai mare de clienti.

Romexterra Bank, acuzata de PPF Investments ca a intarziat inregistrarea actionarilor

Managementul Romexterra a intarziat semnificativ procesul de inregistrare a noilor actionari ai bancii, se arata intr-un comunicat al PPF Investments. Actionarii minoritari si-au vandut actiunile catre PPF Investments la pretul de 8 RON pe actiune inca din septembrie. Astfel, procesul de inregistrare ar fi trebuit sa inceapa inca de acum trei saptamani. Reticenta managementului Romexterra de a porni procedurile de rigoare in timp util a dus la o serioasa amanare a procesului de inregistrare.