BANCI

Raiffeisen Bank a lansat creditul pentru IMM-uri fara garantii materiale

Incepand din luna octombrie, Raiffeisen Bank ofera IMM-urilor o linie de credit fara garantii materiale, in valoare de pana la 70.000 de lei pe o perioada de 12 luni. Perioada de creditare poate fi prelungita succesiv pe termen de 12 luni, se arata intr-un comunicat de presa al bancii.

Politica bancara retrograda a BNR

In ultima vreme, de cand veniturile romanilor au mai crescut (si tot cresc), tot mai multi viseaza sa-si construiasca sau sa-si cumpere o casa. Si chiar o fac, in ciuda unor restrictii de creditare impuse bancilor de catre BNR.

Unitate in diversitate pe piata creditului de nevoi personale

acele imprumuturi avantajoase sau pur si simplu, bancile nu prea ii ajuta si ii arunca, adesea in mod voit, in necunoscut? Pentru a exemplifica diversitatea care stapaneste piata bancara romaneasca am ales doua banci: Banca Romaneasca, respectiv BRD, si un singur produs: creditul de nevoi personale cu garantie materiala.

Caracteristici generale

Creditul de nevoi cu garantie este un produs de valoare mare, a carui perioada de rambursare ajunge la 20-25 de ani. Acordat fara a fi nevoie de vreo justificare in privinta destinatiei banilor, fara avans sau fara girant

Unele banci ne dau si credit imobiliar si bani de avans sau cheltuieli

"Abia asteptam sa intrati in familia noastra!" mi-a spus la despartire cu zambetul pe buze consilierul de la Finansbank. Asta m-a pus un pic pe ganduri…de cate ori nu am asteptat oare in fata unui ghiseu bancar pentru a plati o rata sau pentru a schimba bani si cand in sfarsit am ajuns in fata doamnei de dupa geam am fost intampinati de o privire rece si de un "da" sec? Se pare ca la Finansbank se intampla altceva. Astfel, stand fata in fata cu tanarul calm si pregatit sa-mi raspunda la toate intrebarile am reusit sa deslusesc ce inseamna defapt

Bancpost a devenit a treia banca din Romania care acorda credite in franci elvetieni

Dupa OTP Bank si Raiffeisen Bank, iata ca o alta banca importanta, Bancpost, ofera de acum credite pentru locuinta in franci elvetieni (CHF). Avantajul acestor credite este dat de dobanzile mai mici decat in cazul creditelor in lei sau euro, insa riscul valutar este mai ridicat.