PENSII

Se cere ca randamentul fondurilor de pensii private sa fie cel putin egal cu inflatia

ÂȘase organizatii ale societatii civile propun organelor statului introducerea unui randament minim anual garantat al pensiilor private obligatorii (pilonul II), egal cu rata anuala a inflatiei, acoperirea garantiei urmand sa cada in special in sarcina administratorilor.

Topul fondurilor de pensii facultative

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) a crescut cu 39,03% in perioada 21-28 decembrie pana la 14,24 milioane lei (3,94 milioane euro), potrivit datelor publicate marti de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Ce fond de pensii alegem in ultima saptamana la dispozitie?

Aderarea la un fond de pensii obligatorii se apropie de final. Mai avem la dispozitie numai o saptamana din cele trei luni in care ne putem alege fondul care sa ne administreze banii destinati pensiei ce o vom primi la batranete. Din statisticile oficialitatilor rezulta ca pana acum au semnat deja pentru o pensie

CSSPP a aprobat norma privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 8 ianuarie 2008, Norma privind calculul actuarial al provizionului tehnic pentru fondurile de pensii administrate privat, emisa in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se arata intr-un comunicat al CSSPP.

3,2 milioane de romani au ales un fond de pensii obligatorii pana pe 7 ianuarie

Fondurile de pensii private obligatorii au raportat, cumulat, 272.179 de noi aderenti in perioada 15 decembrie 2007 - 7 ianuarie 2008, care ridica la 3,18 milioane numarul romanilor care si-au ales un fond de pensii pe pilonul II, potrivit datelor remise NewsIn de catre CNPAS.

Contributiile la fondurile de pensii obligatorii ar putea fi mancate de inflatie

Principala problema a fondurilor de pensii este ca nu garanteaza randamente peste rata inflatiei, astfel incat valoarea contributiilor ar putea sa scada cu pana la 50% in 30 de ani, in timp ce o parte din fonduri ar putea afisa chiar randamente negative, considera unii analisti economici.

Legea fondului de garantare a pensiilor private obligatorii ar putea fi aprobata in februarie

Arbitrul pensiilor private va inainta un proiect privind fondul de garantare a pensiilor private obligatorii si facultative cel mai probabil in luna ianuarie, urmand ca Guvernul sa dea o ordonanta de urgenta in februarie, a declarat, vineri, vicepresedintele CSSPP Ion Giurescu, pentru NewsIn.

Piata fondurilor de pensii private: din 18 jucatori vor ramane cel mult 10

Peste 88% din piata pensiilor private obligatorii s-a concentrat in primii sase jucatori dupa trei luni de la startul campaniei de aderare, restul urmand sa fie impartita in cativa ani de cel mult zece fonduri ce vor ramane dupa preluari sau fuziuni, spun analistii chestionati de NewsIn.

ING are un milion de pensii private

ING Fond de Pensii inregistreaza cel mai mare numar de adeziuni pe piata pensiilor obligatorii, depasind azi pragul de un milion de clienti, se arata intr-un comunicat al companiei.

CSSPP ne recomanda sa alegem un fond de pensii in urmatoarele 30 de zile

Au mai ramas 30 de zile pana la incheierea campaniei de aderare initiala la fondurile de pensii administrate privat. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private /CSSPP/ recomanda celor care indeplinesc conditiile de eligibilitate sa aleaga, daca nu au facut-o pana acum, unul dintre cele 18 fonduri de pensii administrate privat, se arata intr-un comunicat al Comisiei.