Bancile incheie parteneriate cu diversi furnizori si lanseaza carduri de tip co-branded pe banda rulanta. Alaturi de cei mai importanti jucatori de pe piata cardurilor co-branded, BCR, respectiv BRD, exista si alte institutii bancare care se lanseaza pe o piata ce promite atragerea unui numar mare de clienti.

Dupa ce „greii” pietei au lansat astfel de carduri in parteneriat cu magazinele specializate pe electronice, electrocasnice, computere sau cu supermarket-urile, OTP Bank lanseaza un card de tipul co-branded sub licenta MasterCard in parteneriat cu benzinariile Mol. Cardul OTP-Mol este primul card de credit co-branded de tipul „fuel card” emis de o banca romaneasca si de un distribuitor de carburanti.

Lansarea unor carduri de tipul co-branded face parte din strategia bancilor de atrage un numar cat mai mare de clienti. Nici OTP Bank nu face exceptie, reprezentantii bancii declarand ca noul produs reprezinta „inca un pas in atingerea obiectivului de a detine o cota de piata de 4-5% din sectorul bancar romanesc”.

Din acelasi motiv, sporirea numarului de clienti, intra pe aceasta piata si partenerii bancilor. Nu doar cresterea numarului de clienti care le trec pragul, ci si fidelizarea acestora ii mana in lupta pe diversii distribuitori de servicii. Reprezentantii Mol au dezvaluit ca lansarea cardului co-branded impreuna cu OTP Bank face parte din strategia companiei de a le oferi clientilor „cat mai multe motive sa se intoarca”.

Ce motive am avea sa ne facem un card OTP Mol?

Noul intrat pe piata cardurilor de tipul co-branded se emite gratuit pana la 31 martie 2007. Cei care opteaza penru un astfel de card dupa 31 martie 2007, vor scoate din buzunar o taxa de 10 RON.

In plus, pentru administrarea cardului nu se percepe niciun comision in primul an de utilizare. Ulterior, banca percepe un comision in valoare de 20 RON.

Cardului ii este de asemenea atasata binecunoscuta dobanda de 0% pentru o perioada de 55 de zile, interval botezat drept „perioada de gratie”. Pentru cei care nu se incadreaza in acest interval, dobanda perceputa de banca este de 20%.

La fel ca si in cazul celorlalte carduri, se impune plata unei sume minime lunare, stabilita la 5% din creditul utilizat.

Si daca tot a venit vorba despre creditul utilizat, posesorul unui card co-branded OTP Mol are acces la o limita de credit care nu poate depasi valoarea a 3 salarii nete, limita la care se opresc cele mai multe banci. Daca solicitati o linie de credit, veti primi valoarea celor 3 salarii nete, insa nu mai mult de 2.000 RON.

Si cum cardurilor le sta mult mai bine daca au si ceva bonusuri, OTP-Mol nu face nota discordanta. Cei care platesc carburantul folosind noul card au parte de un numar dublu de puncte MultiBonus. MultiBonus este un program de loialitate pe care compania l-a dezvoltat pentru clientii sai. Acestia isi pot folosi punctele acumulate pentru cumpararea unor produse comercializate in reteaua proprie sau pot beneficia de diverse cadouri.

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*