Presedintele Traian Basescu si toate partidele politice, cu exceptia UDMR, nu recunosc independenta albanezilor din provincia Kosovo a Serbiei, te teama ca acelasi lucru s-ar putea intampla si cu tinutul secuiesc din Romania, unde minoritatea maghiara este majoritara.

Parlamentul Romaniei nu recunoaste declararea unilaterala a independentei Kosovo si solicita CSAT sa analizeze cu promptitudine statutul prezentei militare si civile in provincie si sa informeze Legislativul in legatura cu eventualitatea trimiterii de noi forte in Kosovo.

Parlamentul Romaniei a adoptat, luni, cu 357 voturi pentru, 27 voturi impotriva si nicio abtinere, declaratia politica de nerecunoastere a independentei Kosovo, Legislativul sustinand astfel pozitia presedintiei si a guvernului roman. Voturile impotriva au apartinut deputatilor si senatorilor UDMR, care au fost huiduiti de colegii lor de Parlament.

Parlamentul Romaniei declara ca a luat nota cu profunda ingrijorare de proclamarea unilaterala, in ziua de 17 februarie 2008, de catre autoritatile de la Pristina, a independentei provinciei Kosovo si, luand act de decizia CAGRE de luni, afirma ca nu recunoaste declararea unilaterala a independentei provinciei Kosovo, pentru ca nu sunt indeplinite conditiile pentru recunoasterea noii entitati.

Parlamentul Romaniei subliniaza ca decizia autoritatilor de la Pristina, ca si eventuala recunoastere a independentei unilateral declarate de catre alte state nu pot fi interpretate ca un precedent pentru alte zone si nici drept recunoasterea sau garantarea drepturilor colective pentru minoritatile nationale.

Parlamentul Romaniei solicita CSAT sa analizeze cu promptitudine statutul prezentei militare si civile romanesti in provincia Kosovo, sub egida internationala in situatia nou creata si de asemenea sa informeze Legislativul in legatura cu schimbarea statutului acestor trupe si cu eventualitatea trimiterii de noi forte in Kosovo.

Parlamentul Romaniei isi reafirma sprijinul deplin pentru orice politici si actiuni de politica externa menite sa sprijine stabilitatea si securitatea regionale si sa asigure manifestarea tarii noastre ca membru responsabil alONU, UE si al NATO.

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*