In acelasi timp, profitul operational al bancii a atins 162.000 dolari, fata de pierderea de 473.000 dolari inregistrata la finele anului trecut.
„Anul acesta cresterea a fost mult mai puternica, iar rezultatele consemnate in aceasta perioada reprezinta evolutia unei bancii aflate la inceput. Am dezvoltat noi produse si servicii si am inregistrat cresteri semnificative la creditele destinate microintreprinderilor si IMM-urilor”, a adaugat Hummel.
La sfirsitul primelor zece luni ale anului, banca detinea un portofoliu de 10.500 de credite, in crestere cu 109% raportat la nivelul de la 31 decembrie 2003.
Depozitele au urcat cu 316%, la 21,4 milioane dolari, iar activele s-au majorat cu 140%, la 79,3 milioane dolari.
Banca este specializata in finantari acordate micro-intreprinzatorilor si intreprinderilor mici si mijlocii, valoarea medie a imprumuturilor acordate pina in prezent fiind de 5.750 dolari.
In perioada urmatoare, Miro Bank intentioneaza sa isi extinda portofoliul de produse si servicii, prin introducerea de instrumente de economisire pe termen lung, de servicii de Internet Banking si automate bancare.
Institutia de credit si-a inceput activitatea in iulie 2002 si are un capital social de 14,6 milioane de dolari.
Potrivit reprezentantilor bancii, capitalul social va fi majorat cu doua milioane dolari prin aportul actionarilor, fondurile urmind sa completeze sursele destinate acordarii de microfinantari.
Actionarii bancii sint Banca Europeana pentru Reconstrutie si Dezvoltare, International Finance Corporation (divizia de investitii a Bancii Mondiale), DEG , FMO, Commerzbank, Internationale Projekt Consult GmbH (IPC) si IMI.
Reteaua Miro Bank este alcatuita din noua sucursale si va fi extinsa cu inca cinci unitati anul viitor, in Bucuresti, Cluj si Brasov.
In luna decembrie a acestui an, banca isi va schimba denumirea in ProCredit Bank.