ClienÅ£ii ING consideră că familiile lor ar avea nevoie – în medie – de un sprijin financiar de aproape 20 de ori mai mare decât salariul mediu actual pe economie pentru a depăÅŸi situaÅ£ia în care ei s-ar confrunta cu un eveniment nefericit.
Mai precis, în portofoliul de asigurări încheiate la ING, nivelul mediu al sumei asigurate (care exprimă nivelul de protecÅ£ie ÅŸi este o sumă stabilită încă de la început ÅŸi garantată prin contract) este de peste 26.600 RON, comparativ cu 1.359 RON, cât este în prezent câÅŸtigul salarial mediu nominal net (septembrie 2009, conform INSSE).
„Persoanele care încheie o asigurare de viaÅ£ă se gândesc în primul rând să le asigure celor dragi un ajutor financiar acoperitor pentru situaÅ£ia în care ei nu ar mai putea să contribuie la veniturile gospodăriei. Aceasta este de fapt esenta asigurarii de viata”, a declarat Cornelia Aurelia Coman, director general ING Asigurări de ViaÅ£ă ÅŸi PreÅŸedinte al Consiliului de AdministraÅ£ie al ING Fond de Pensii.
ING a lansat ieri site-ul www.asiguraridindragoste.ro, dedicat campaniei „ING Asigurări de ViaÅ£ă ÅŸi DeclaraÅ£ii de Dragoste”. Campania din această toamnă, care se încheie la începutul lunii decembrie, face parte dintr-un ÅŸir mai lung de acÅ£iuni de educare organizate de ING ÅŸi se desfăÅŸoară pe 11 dintre cele mai importante canale naÅ£ionale de televiziune.
Pe acest site este disponibil ÅŸi un calculator on-line cu ajutorul căruia vizitatorii pot determina – în funcÅ£ie de propriile venituri, planuri, angajamente financiare ÅŸi cheltuieli – suma de care ar avea nevoie familia lor în eventualitatea în care ei ar deceda sau ar fi în imposibilitate de a mai contribui la veniturile gospodăriei.
„Cercetările noastre arată că oamenii preferă să ia în calcul lucruri plăcute când încheie o poliÅ£ă de asigurare de viaÅ£ă ÅŸi acceptă cu greu să se gândească la implicaÅ£iile propriului deces, de aceea tind să exprime protecÅ£ia ca pe un beneficiu secundar al asigurării†a declarat Carmen Soare, director de marketing al ING Asigurări de ViaÅ£ă. „Discutând cu clienÅ£ii noÅŸtri, am înÅ£eles totodată că a ne asigura că ÅŸi în situaÅ£ia în care ne confruntăm cu un eveniment nefericit cei dragi continuă să fie protejaÅ£i financiar este o altă formă de a le arăta că Å£inem la eiâ€.
„Numai în 2009, 3.150 de familii au primit din partea ING suportul financiar necesar pentru a depăÅŸi decesul sau îmbolnăvirea unei persoane dragi, care avea încheiată o poliÅ£ă la noi”, spune Cornelia Aurelia Coman.
Pentru portofoliul de contracte încheiate, ING Asigurări de ViaÅ£ă a plătit clienÅ£ilor în 2009 beneficii pentru decese ÅŸi clauze de sănătate de aproape 10,4 milioane RON. Din această sumă totală, aproape 67% este reprezentată de despăgubiri plătite pentru decese.
Tot pentru un deces din motiv de boală a fost plătit (în vara anului 2009) ÅŸi cel mai mare beneficiu din istoria ING Asigurări de ViaÅ£ă, în valoare de peste 382.000 RON.
Pe de altă parte, peste 50% din totalul sumelor plătite de ING in 2009 pentru clauze de sănătate sunt beneficii aferente planurilor cu investiÅ£ii ÅŸi celor de economisire – produse considerate uneori, în mod eronat, ca fiind destinate exlcusiv acumulării unor sume de bani.
ProtecÅ£ia financiară este un beneficiu accesibil unui public larg. Spre exemplu, poliÅ£ele de viaÅ£ă cu componentă de protecÅ£ie (care acoperă în primul rând riscuri esenÅ£iale, precum invaliditatea sau decesul) implică un efort financiar redus, fiind cele mai ieftine. La ING Asigurări de ViaÅ£ă, prima minimă anuală pentru un plan de protecÅ£ie este de 400 de RON, adică puÅ£in peste 33 RON/lună.
TotuÅŸi, clienÅ£ii ING care au cumpărat produse destinate exclusiv protecÅ£iei de la începutul anului 2009 au optat pentru nivele de protecÅ£ie mai ridicate decât limita minimă, astfel încât prima medie anuală plătită se situează la peste 900 de RON.
ÃŽn portofoliul de produse noi, încheiate în 2009 la ING, planurile de protecÅ£ie sunt unele dintre cele mai solicitate produse – alături de planurile financiare pentru copii ÅŸi planurile cu componentă de economisire – reprezentând circa un sfert din vânzările noi.