IMMORENT Aktiengesellschaft, divizia de leasing a Grupului Erste Bank, isi intensifica activitatea in aria Dezvoltarii Proiectelor, printr-un numar tot mai mare de proiecte imobiliare in regiunea ECE/ESE, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.
In mai 2007, IMMORENT Slovensko a demarat in mod oficial lucrarile de constructie la noul parc induatrial IMMOPARK din Ko¹ice, cu o suprafata de 10 000 mp. In cadrul aceleiasi strategii de Grup, IMMORENT Romania a infiintat o companie specializata in dezvoltarea de proiecte si supervizeaza lucrarile de constructie pentru noi spatii comerciale si cladiri de birouri, proiecte finantate de catre Erste Bank.
IMMORENT Romania se va concentra in perioada 2007-2008 asupra Dezvoltarii Proiectelor, una dintre principalele sale strategii de afaceri. IMMORENT Project, companie infiintata la sfarsitul anului 2006, va indeplini acest obiectiv prin abordarea a trei segmente de baza: comercial, rezidential si birouri. Compania isi propune sa dezvolte proiecte imobiliare intr-o maniera unitara, implicandu-se in mod activ in procesul de planificare, implementare si valorificare a acestor proiecte.
IMMORENT Project reprezinta un exemplu palpabil al modului in care functioneaza sinergiile in cadrul Grupului Erste Bank: proiectele sunt dezvoltate prin finantari Erste Bank si sunt supervizate de catre expertii IMMORENT Austria. “Dezvoltarea Proiectelor are un enorm potential in Romania, datorita trendului ascendent al pietei imobiliare – ne-am propus sa valorificam acest potential, combinand strategic cunostintele noastre despre piata din Romania cu experienta partenerilor din Austria. Proiectele pe care le-am demarat deja reprezinta platforma pentru o serie de initiative pe care le planificam in viitorul apropiat ”, a subliniat Anina Iordache, director general IMMORENT Romania.
Principalele zone de dezvoltare pe care IMMORENT Romania le vizeaza in Bucuresti sunt: zona de nord (Baneasa, Pipera, Floreasca, Aviatiei, Herastrau si DN1), zona de vest (Militari, pentru spatii comerciale si de logistica) si centrul orasului (Piata Charles de Gaulle, Piata Aviatorilor, Piata Victoriei, Piata Romana, Piata Universitatii si strazile din jur, pentru cladiri rezidentiale si de birouri). Orasele Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi reprezinta de asemenea puncte de interes, in special in ceea ce priveste spatiile comerciale.
Conform analizei de piata realizate de catre IMMORENT, Bucurestiul este expus riscului de supraproductie de spatii de birouri in perioada 2008-2009. Cu toate acestea, se estimeaza ca piata va reusi sa absoarba noile proiecte in decurs de cativa ani, ceea ce va alinia Bucurestiul la nivelul altor capitale europene, cum ar fi Viena, Praga si Budapesta. Un alt segment de interes este reprezentat de piata proprietatilor rezidentiale, care la ora actuala inregistreaza o crestere remarcabila, datorita cererii intense pentru cladiri rezidentiale moderne.