Fostul presedinte al CEC a primit un post in diplomatie. Enache Jiru a absolvit Facultatea de Finante si Contabilitate din cadrul ASE si are o serie de specializari printre care Programul de Perfectionare Est European „Privatizare si piete”, organizat de Merrill Lynch, Cursul de „Riscul managementului bancii Dresdner prin perspectiva adoptarii monedei unice europene”, organizat de Banca Dresdner, Seminarul „Uniunea Monetara Europeana”, organizat de Banque de France, Seminariile Citibank „Dobanzile”, organizate de Citibank din Londra, Cursuri de Management a Rezervelor organizate de Banca Austriei. Din 2001 pana la numirea in funtia de presedinte CEC, Enaghe Jiru a fost Director General la Directia Generala a Trezoreriei Statului, in cadrul MFP, iar functiile ocupate anterior au fost cea de vicepresedinte CEC, Director Trezorerie la BNP Dresdner Bank Romania si Director Executiv in cadrul Departamentului de Administrare a Rezervelor Internationale la BNR.
Presa a relatat, la inceputul lunii iulie, ca Teculescu urmeaza sa fie inlocuit din conducerea bancii de stat, cu scopul de a se accelera procesul de restructurare a institutiei in vederea privatizarii, la presiunile institutiilor financiare mondiale si europene. Teculescu a negat, la acea vreme, zvonurile privind inlocuirea sa. Recent, Teculescu a fost subiectul unei stiri acide aparute in saptaminalul Academia Catavencu nr.30, din 27 iulie-3 august, intitulata ½Privatizari care se-nvirt in CEC½ :
½Constantin Teculescu, presedintele CEC, zis si Tedy, a mai facut o ultima inginerie salariala (am numit inginerie salariala corespondentul ingineriei financiare in cazul persoanelor care n-au habar de finante) : acum o saptamina i-a convocat pe toti liderii sindicali de la sucursalele judetene ale CEC si i-a pus sa-i voteze raminerea in functie. Sindicalistii au votat dupa cum le-a cerut Tedy, animati de gindul ca acesta va amina cit poate de mult procesul de privatizare a institutiei si, prin urmare, concedierile. Astfel, Tedy si-a pastrat scaunul de presedinte, dar din pacate numai la sezut, nu si la cap½, scria publicatia citata.
Procesul de privatizare a bancii, previzionat a se incheia anul viitor, a ajuns in faza de selectare a consultantilor. Conform programului de restructurare, in acest an vor fi concediati intre 500 si 1.000 de salariati iar numarul de agentii va fi redus la 1450, fata de 1670 cite erau in 2002. CEC a anuntat ca in primul semestru al acestui an a avut un profit brut cu 138% mai mare decit aceeasi perioada a anului trecut.