Fara indoiala, vanzarea in rate a devenit o boala nationala. Nu este nimic rau in aceasta modalitate de achizitionare a unor bunuri,… nou !?… nici macar atat (de vreme ce se poarta de mult timp in occident!). Ce trebuie observat insa este faptul ca, la romani, obiceiul s-a accentuat pe fondul lipsurilor si a grandomaniei. Este o solutie salvatoare?… Se pare ca da din moment ce retail-erii vand iar oamenii cumpara. Unii isi cresc cifrele de afaceri, in timp ce altii ajung sa posede un lucru pe care nu si-l pot permite cu banii jos. Cine se afla la mijloc? Cine arbitreaza acest meci de fotbal? Raspunsul corect: bancile. Intre noi fie vorba… este singurul meci de fotbal la care arbitrii inscriu cele mai multe goluri!!!

Explozia de produse existente pe piata, dar si preturile in majoritatea cazurilor cu prea multe zerouri, ametesc cumparatorul, aflat de cele mai multe ori in imposibilitatea de a achizitiona imediat, „cu banii jos”, ceea ce isi doreste. In acest context, creditul bancar reprezinta alternativa la achizitionarea cu plata imediata si integrala a acestor bunuri.

In prezent, aproape toti comerciantii practica sistemul de vanzare in rate, pe baza unor parteneriate cu bancile. Cele mai intalnite institutii bancare in aceasta relatie sunt Banca Comerciala Romana, BRD – Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Ion Tiriac, Banc Post, Raiffeisen Bank si CEC.

Ce cumparam in rate?

* Calculatoare, monitoare, imprimante si alte accesorii IT

* Televizoare, masini de spalat, frigidere, aragaze, DVD-uri, roboti de bucatarie, aspiratoare, radiocasetofoane si alte electrocasnice

* Materiale de constructii, placi ceramice si obiecte sanitare, termopane

* Sisteme de incalzire, ventilare, climatizare

* Echipamente de munte, ski-uri, corturi, saci de dormit etc.

* Telefoane mobile

* Mobila

* Autoturisme, motociclete, biciclete

* Vile, case, apartamente

* Terenuri agricole

* Vacante, tratamente medicale, burse de studii si alte servicii

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*