Cele sase institutii preselectate sint JP Morgan, Citigroup Global Markets Limited, Rothschild Conseil International, HSBC, Credit Suisse First Boston (Europe) Limited si BNP Paribas.
Lista scurta a potentialilor ofertanti a fost agreata de Baca Mondiala, se mai arata in comunicat.
In prima etapa de selectie, incheiata la 7 iunie, comisia de privatizare a primit oferte din partea a 23 de banci si societati de consultanta.
Durata angajamentului pentru firma de consultanta va fi de cel putin un an, incepind din luna octombrie 2004, iar plata serviciilor va fi realizata dintr-un imprumut nerambursabil acordat Romaniei de Banca Mondiala.
Consultantul va pregati procesul de due-dilligence, evaluarea, studiul de fezabilitate si va recomanda metoda de privatizare, calendarul si pachetul de actiuni care urmeaza sa fie vindut.
De asemenea, firma va pregati documentele de licitatie si vinzare si va sprijini comisia in organizarea licitatiei, alegerea cumparatorului, negocierea contractului si finalizarea tranzactiei.
CEC are un capital social de 1.497 miliarde de lei. Valoarea activelor a ajuns, la sfirsitul lui 2003, la circa 40.000 de miliarde lei, iar soldul creditelor la 7.033 de miliarde lei.
Potrivit acordurilor semnate de Romania cu institutiile financiare internationale, CEC urmeaza sa fie privatizata in perioada 2005-2006.