Membrii C.N.A. au urmarit cu atentie modul in care au fost reflectate evenimentele politice din ultimul timp la principalele posturi de radio si de televiziune, se arata intr-un comunicat de presa al CNA.

Consecvent principiilor sale, C.N.A. considera ca informarea corecta si respectarea pluralismului de opinii trebuie sa primeze in activitatea posturilor de radio si de televiziune.

Acestea nu pot fi asigurate decat prin profesionalism, impartialitate si rigoare in transmiterea si comentarea evenimentelor.

Este extrem de important sa se separe opinia de informatie si sa se solicite punctele de vedere ale specialistilor in probleme ce pot depasi competenta jurnalistilor si analistilor invitati sa comenteze evenimentele.

C.N.A. a constatat ca s-au exprimat cu usurinta pareri eronate privind regimul constitutional, sistemul electoral, atributiile unor institutii fundamentale, toate acestea fiind de natura sa dezinformeze publicul si sa creeze tensiuni suplimentare intr-un context grevat de criza politica.

C.N.A. considera regretabil faptul ca anumite persoane care se exprima in emisiuni de radio si de televiziune nu fac nici o diferenta intre institutiile fundamentale ale statului, rolul acestora si unele persoane care, vremelnic, le reprezinta; situatie in care publicului i se induc idei periculoase precum afirmatia ca am avea un „parlament fascist”.

Responsabilitatea nu este apanajul exclusiv al clasei politice ci si obligatia ziaristilor, a celor care exprima pareri in spatiul public audiovizual.

In consecinta, C.N.A. solicita posturilor de radio si de televiziune sa asigure informarea corecta si pluralismul opiniilor, respectand astfel un drept fundamental al publicului.

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*