Cand doriti sa va cumparati o locuinta, sapte elemente trebuie luate in considerare. Originea dezvoltatorului, calitatea constructiei, locatia si pretul sunt doar cateva dintre ele. Pe restul le aflam in cele ce urmeaza, dintrun studiu al companiei Regatta.
Conform companiei Regatta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va interesati cu privire la originea si activitatea dezvoltatorului proiectului. Cine este el si experienta in domeniu sunt aspecte pline de informatie, ce pot fi valorificate in momentul incheierii unei tranzactii. La fel de important este promotorul proiectului. Agentia imobiliara care vinde un proiect, este si ea, la randu-i garant. Experienta acumulata in piata, portofoliul de proiecte si parteneriatele dezvoltate constituie o carte de vizita, ce atrage nu doar clienti, ci si dezvoltatori, constructori ori banci, spun reprezentantii Regatta.
Un alt aspect este legat de calitatea constructiei. Tehnicile moderne de constructie si materialele utilizate asigura standarde de siguranta si rezistenta in timp. De asemenea, situatia juridica si gradul in care o locuinta raspunde nevoilor personale ale potentialului client nu trebuie sa lipseasca de pe lista.
Locatia este un elementul primordial, ce da valoare unei proprietati. In cazul cumpararii unei locuinte, locatia poate fi analizata din punct de vedere investitional si emotional. Din punctul de vedere al investitiei, cu cat locatia este mai buna, cu atat investitia este mai rentabila. Daca vorbim din punct de vedere emotional, al necesitatilor, atunci conteaza foarte mult ca locuinta sa se afle in apropierea familiei, a prietenilor, de serviciu, scoala sau gradinita. Intr-o astfel de situatie, nu este obligatoriu ca locatia sa fie una centrala.
Cei care prefera ansamblurile rezidentiale din marginea orasului beneficiaza de alte tipuri de facilitati. In primul rand pretul este mai mic. De obicei, acestea sunt ansambluri inchise, ce ofera un grad mai mare de siguranta. Unele au locuri de joaca pentru copii si spatii verzi mai mari sau sunt situate in zone cu poluare redusa.
Daca analizam un bloc din punct de vedere tehnic, ideal ar fi ca pe etaj sa existe cat mai putine apartamente. Astfel puteti beneficia de cat mai mult intimitate. Suprafata optima a locuinei depinde de standardul solicitat de client. Daca standardul este ridicat, suprafetele sunt relativ mari, iar pretul nu este factorul decisiv in achizitie. Daca se cauta un pret cat mai mic, atunci este evident ca si suprafetele vor fi mai mici. Potrivit analistilor Regatt, la aceasta ora este destul de greu sa gasesti o oferta sub 1,000 Euro/mp construit.Tot de client depinde si compartimentarea si numarul de camere.
Din punct de vedere al structurii de rezistenta, la blocuri este de preferata structura pe cadre. La o asemenea cladire foarte importante sunt instalatiile si iziolarea, mai putin finisajele. La blocurile noi este de preferat sa nu se investeasca mult in finisaje in primii ani.
Foarte importanta este garantia. De obicei se acorda un an pentru vicii ascunse, iar pentru structura de rezistenta aceasta ar trebui sa acopere intraga durata de existenta.
ce anume ar trebui sa stiu la cumpararea unui apartament construit la mansarda . cat timp si la ce anume ar trebui sa-mi dea garantie
. exista posibilitatea ca in timp apa sa se imbibe in tavanul din gips carton sau din ce o mai fi el facut .
Va rog sa-mi ziceti daca stiti , ca maine ma duc sa fac un precontract cu constructorul , si sa dau o parte din banii
Va multumesc mult