In aceasta perioada, banca a realizat un profit net de 3.613,2 miliarde lei (aproximativ 89 milioane de euro) in crestere cu 46,2 % fata de acelasi interval al anului trecut. Bilantul contabil incheiat la 30 iunie a.c. inregistreaza un total al activelor de 202.116,6 miliarde lei (aproape 5 miliarde euro), cu 13,43% mai mare comparativ cu 31 decembrie 2003. Indicatorii de eficienta au valori de nivel international: rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) – 20,7% si rentabilitatea activelor (ROA) – 3%. BCR este in continuare principalul finantator al economiei reale, evolutia plasamentelor in credite acordate clientilor nebancari urmarind cererea solvabila a pietei, ceea ce dovedeste capacitatea bancii de a-si dezvolta afacerile si de a-si mentine pozitia de lider chiar in conditiile inaspririi climatului concurential. Soldul creditelor la finele sem. I 2004 a fost de peste 90.000 miliarde lei, cu 10,8% mai mare decat la finele anului trecut si respectiv cu 38,25% peste soldul inregistrat la 30 iunie 2003. Sectorul privat are o pondere de peste 91% in portofoliul de credite neguvernamentale al BCR, fata de 86,8% la 31 decembrie 2003 si respectiv 81,4% sem.I2003.IMM-urile reprezinta peste 34% din soldul creditelor neguvernamentale acordate de BCR.

Numarul clientilor BCR, persoane fizice si juridice, este de peste 4,2 milioane inregistrand o crestere cu circa 8% in ultimele 6 luni, fapt ce confirma perceptia pozitiva a pietei in legatura cu forta Grupului BCR si calitatea serviciilor oferite clientilor. “Misiunea noastra este sa oferim clientilor solutii adecvate, sa-i sprijinim si sa le dam posibilitatea sa-si consolideze si sa-si dezvolte afacerile” a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane.

Ca principal depozitar al resurselor financiare ale populatiei, B.C.R. isi urmeaza consecvent strategia de dezvoltare a ofertei sale de produse si servicii destinate satisfacerii cerintelor si asteptarilor acestui segment de clienti.

Creditele acordate persoanelor fizice au crescut in valoare cu 108,3% fata de 31 decembrie 2003, ajungand la peste 26.000 miliarde lei, ceea ce inseamna aproape 29% din portofoliul total de credite al B.C.R. Pe piata cardurilor, B.C.R. este prezenta cu 13 tipuri de carduri de debit si credit, numarul cardurilor active depasind 1,3 milioane. In cursul primului semestru din acest an, B.C.R. a lansat 4 produse noi pentru populatie si a acordat facilitati suplimentare pentru alte 6 produse deja existente in oferta bancii. Rezultatele financiare, cresterea continua a volumului de afaceri ale BCR confirma profesionalismul si calitatea salariatilor si a managementului, in conditiile unei perfectionari permanente a procedurilor de creditare si a administrarii riscurilor, a relatiilor cu clientii-partenerii de afaceri ai bancii, ca si a managementului costurilor. “Construim un parteneriat strategic cu clientii nostri, axandu-ne pe crearea de valoare adaugata pentru clienti si actionari si pe protejarea intereselor acestora pe termen mediu si lung” a mai subliniat domnul Nicolae Danila.

Forta bancii este ilustrata si de sporirea capitalurilor proprii la 31938,5 mld. lei, suma mai mare cu 6,1% comparativ cu finele anului trecut. Potrivit clasamentelor publicate recent de prestigioasa revista britanica The Banker, BCR se situeaza pe locul 6 intre cele mai puternice banci din Europa Centrala si de Est si pe pozitia 372 in lume, in urcare cu 15 locuri in Top 1000 mondial fata de 2003.

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*