“Lectia de finante” este o disciplina optionala in scolile din Anglia, unde copiilor le sunt predate elemente esentiale pentru a fi pregatiti sa-si gestioneze eficient bugetul personal. Conform unui studiu efectuat printre parintii copiilor englezi, acestia cred ca discipline precum teatrul, limbi moderne sau arta, prezente in programele scolare, sunt mai putin utile pentru copii decat lectia de finante, care ar trebui sa devina disciplina obigatorie. In Romania, avem un pionier in domeniul educatiei financiare a copiilor: Ligia Georgescu-Golosoiu, PhD in Economics, expert in cadrul Bancii Nationale a Romaniei, care va lansa sambata cartea Banii pe intelesul copiilor.

“Identificand nevoia copiilor de a beneficia de cat mai multe cunostinte in domeniul banilor si al bancilor si avand in vedere faptul ca acest subiect nu a prea fost
tratat in literatura pentru copii, am fost motivata sa elaborez o carte cu ilustratii dedicata copiilor, in care sa prezint pe intelesul lor cate ceva din acest vast subiect”, spune Ligia Georgescu.

Cartea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 9-13 ani si poate fi recomandata ca disciplina optionala in scoli pentru copiii de aceste varste.

Noile concepte au fost prezentate intr-o limba adecvata varstei copiilor. Grafica este realizata prin desene frumos colorate si deosebit de expresive, care sa-i atraga pe copii.

Cartea cuprinde cinci capitole, respectiv: Banii, Economisirea, Dobanda, Cecul, Serviciile Bancare Electronice.

Prin continutul educational specific contribuie la educarea copiilor, in domeniul economic.

Cartea „Banii pe intelesul copiilor” va fi lansata sambata, 13 octombrie 2007, la ora 12,30 la Casa Corpului Didactic din Bucuresti, la Libraria Mihai Eminescu (17 oct.a.c. ora 17,00) si la Biblioteca Metropolitana (29 oct.a.c. ora 11,30) din Bucuresti.

La aceste evenimente vor invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Educatiei,
Cercetarii si Tineretului, Editurii Didactice si Pedagogice, unor ONG-uri cu rol in educatie, reprezentanti din Banca Nationala a Romaniei, specialisti din sistemul bancar romanesc, invatatori si profesori, precum si reprezentanti ai presei scrise si televiziunea.

Informatii pentru bancheri, studenti, masteranzi si pentru cei care vor sa invete ceva despre operatiunile bancare pot fi gasite pe site-ul: www.ligiagolosoiu.ro

Comentarii

  1. Vãrºãndan Maria

    Stimatã doamnã, am ascultat emisiunea de la românia cultural din 23.11.2007 ºi am fost deosebit de încântatã. Pilotez la clasa mea de 3 ani opþionalul de EDUCAÞIE ECONOMICà coordonat de C.R.E.E.(prof. Lãcãtuº M.). Centrul are sediul în Bucureþti ºi sunt sigurã cã mult mai repede se pot contacta pãrþile cu preocupãri comune. Eu, deocamdatã sunt extrem de interesatã de achiziþionarea carþii d-voastrã pt. toþi elevii clasei mele. Sunt instit. Vãrºãndan Maria, ªc.cu cls.I-VIII Nr.19 ,,Avram Iancu”Timiºoara, Jud.Timiº, B-dul Cetãþii Nr.24, Nr. de telefon: 0256420637; 0746259132 ºi e-mail varsandan@hotpop.com Mulþumesc pentru timpul d-voastrã

  2. Ligia Georgescu Golosoiu

    Stimata doamna Maria Varsandan,

    multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca ascultati acesta emisiune si sunteti adepta predarii in scoli a ceea ce este practic si util pentru copil. Sunt lucruri care ii dezvolta cultura economica si preferintele de mai tarziu. Practic, copiii nostri sunt copii europeni si atunci cand merg in stainatate la studii nu trebuie sa aiba nici un handicap. Ei trebuie sa fi studiat in tara la fel ca si ceilalti copii. Ligia Georgescu Golosoiu telefonul meu este: 0723.987.930. Astept pe acesta cale si alte comentarii cu privire la carte. Comentariile le astept, in special, de la coordonatorii optionalului de educatie economica. Multumesc.

Trimite un comentariu

Adresa de email nu va fi publicata. Campuri obligatorii*