Va prezentam integral respectivul articol, intitulat ½Privatizari care se-nvirt in CEC½ :
½Constantin Teculescu, presedintele CEC, zis si Tedy, a mai facut o ultima inginerie salariala (am numit inginerie salariala corespondentul ingineriei financiare in cazul persoanelor care n-au habar de finante) : acum o saptamina i-a convocat pe toti liderii sindicali de la sucursalele judetene ale CEC si i-a pus sa-i voteze raminerea in functie. Sindicalistii au votat dupa cum le-a cerut Tedy, animati de gindul ca acesta va amina cit poate de mult procesul de privatizare a institutiei si, prin urmare, concedierile. Astfel, Tedy si-a pastrat scaunul de presedinte, dar din pacate numai la sezut, nu si la cap.½
Presa a relatat, la inceputul lunii iulie, ca Teculescu urmeaza sa fie inlocuit din conducerea bancii de stat, cu scopul de a se accelera procesul de restructurare a institutiei in vederea privatizarii, la presiunile institutiilor financiare mondiale si europene.
Inlocuitorul lui Teculescu ar urma sa fie Enache Jiru, in prezent secretar de stat in Ministerul Finantelor, reprezentantul statului ca actionar unic la CEC. Teculescu a negat zvonurile privind inlocuirea sa. Procesul de privatizare a bancii, previzionat a se incheia anul viitor, a ajuns in faza de selectare a consultantilor. Conform programului de restructurare, in acest an vor fi concediati intre 500 si 1.000 de salariati iar numarul de agentii va fi redus la 1450, fata de 1670 cite erau in 2002. CEC a anuntat ca in primul semestru al acestui an a avut un profit brut cu 138% mai mare decit aceeasi perioada a anului trecut.