PENSII

Constuctorii vor propria Casa de Pensii Private

Constructorii vor sa deschida o Casa de Pensii Private, care sa participe, incepand cu anul 2009, la fondul de pensii private facultative, a anuntat presedintele Federatiei Generale a Sindicatelor Familia, Dan Cristescu.

Allianz si ING isi infiinteaza companii de administrare a pensiilor private facultative

Allianz Tiriac Asigurari si ING Asigurari de Viata isi vor depune saptamana viitoare dosarul de autorizare in vederea infiintarii unor companii de administrare de fonduri de pensii private facultative, a declarat pentru NewsIn, presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

Prospectul schemelor de pensii private si autorizarea administratorului, in dezbatere publica

Joi, 25 ianuarie a.c., Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a transmis spre dezbatere publica Proiectul de Norma privind prospectul schemei de pensii private si Proiectul de Norma privind autorizarea administratorului fondului de pensii administrate privat, ambele proiecte fiind elaborate in baza Legii 411 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea 23/2007, se arata intr-un comunicat al Comisiei.

Legislatia secundara pentru pensiile private obligatorii, in urmatoarele sase luni

Legea 23/2007 de modificare si completare a Legii 411 privind fondurile de pensii administrate privat, publicata in Monitorul Oficial, cu nr 61/25.01.2007, marcheaza o noua etapa in reforma sistemului de pensii din Romania si anume, implementarea componentei obligatorii a sistemului privat de pensii, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSSPP).

Legea pensiilor private obligatorii a fost publicata in Monitorul Oficial

Legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 61 din 25 ianuarie 2007.

Sindicatele critica legea pensiilor private

Sindicatul Cartel Alfa, condus de Bogdan Hossu, considera ca noua lege a pensiilor private este “o oportunitate pentru crearea unei noi forme de speculare a banilor cetatenilor”. Declaratia, facuta cu ocazia unei conferinte pe tema pensiilor private, l-a determinat pe Mihai Seican, presedintele Casei Nationale de Pensii, sa paraseasca reuniunea.

Mircea Oancea: “Increderea romanilor in fondurile de pensii private ar putea fi afectata”

Prevederile legii pensiilor private publicata astazi in Monitorul Oficial ar putea afecta eficienta viitoarelor fonduri de pensii si increderea romanilor in acestea, spune Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

BT si AEGON isi unesc fortele pentru a ne da la batranete o pensie decenta

“If you can’t beat him, join him”, este proverbul invocat de presedintele Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers, pentru a motiva noul parteneriat cu Aegon, una dintre cele mai mari companii de pensii private si asigurari de viata din lume. BT si Aegon au anuntat infiintarea unei companii mixte pentru administrarea pensiilor private obligatorii (pilonul II), incepand de anul viitor.

S-a aprobat norma privind evaluarea activelor la fondurile de pensii facultative

Norma nr. 1/2007 privind calculul valorii activului net si a valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative a fost aprobata marti, 16 ianuarie 2007, de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si transmisa spre publicare in Monitorul Oficial, se arata intr-un comunicat de presa al CSSPP.

Norma de calcul al provizionului tehnic la pensiile private, in dezbatere publica

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private(CSSPP) a analizat, in sedinta de marti, 16 ianuarie 2007 si a transmis, spre dezbatere publica, Proiectul Normei privind calculul actuarial al provizionului tehnic, se arata intr-un comunicat al CSSPP.