PENSII

Masuri de prevenire a spalarii banilor prin pensiile private

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private – CSSPP - a semnat doua protocoale de colaborare cu Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si respectiv Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

S-a aprobat Norma privind autorizarea fondurilor de pensii private

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat marti, 6 martie a.c., Norma privind privind autorizarea fondului de pensii administrat privat, elaborata in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007.

Allianz-Tiriac, prima societate autorizata de pensii facultative

Marti, 06 martie a.c., Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat cererea pentru autorizare de constituire a primei societati de pensii de pe piata pensiilor facultative din Romania: “S.C. ALLIANZ - TIRIAC Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative”, scrie AsigurareaMea.ro

Aproximativ 600.000 de romani isi vor face o pensie privata facultativa

Compania Aviva Asigurari de Viata estimeaza ca circa 600.000 de persoane vor aplica pentru o pensie privata facultativa in primii ani de functionare a fondurilor de pensii private.

Alte trei banci depozitare ale fondurilor de pensii facultative

BCR, Bancpost si ING vor depune documentatia la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) pentru a primi autorizarea ca banci depozitare de fonduri de pensii private facultative, a declarat presedintele Comisiei, Mircea Oancea.

Patru firme de asigurari au depus cereri pentru a administra pensii private facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private anunta ca pana la acesta data, in procesul de autorizare/avizare a entitatilor care vor functiona pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), s-au inregistrat cereri insotite de documentatia aferenta de la urmatoarele entitati:

Cum a subminat statul si pensiile private

Intre unul si doua milioane de salariati vor trebui sa aleaga in acest an fondul privat de pensii la care sa contribuie, dar in lipsa unei campanii de informare publice, oamenii se vor trezi nu numai ca nu stiu ce fond sa aleaga, dar nici ce inseamna aceste fonduri private de pensii si cum difera fata de asigurarile de viata pe termen lung, scrie Sorin Paslaru in Ziarul Financiar.

S-a intocmit calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a intocmit calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat, care prevede in prima etapa elaborarea normelor de aplicare a Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei.

In perioada august-noiembrie trebuie sa ne alegem un fond de pensii privat

Autoritatea de supraveghere a fondurilor de pensii administrate privat (Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private-CSSPP) a stabilit ca, potrivit legii, persoanele cu varsta intre 18 si 35 de ani vor trebui sa-si aleaga, in perioada august-septembrie 2007, un fond privat de pensii care sa le administreze pensia privata. Este vorba de 2% din contributia actuala obligatorie

Fondurile private de pensii ar putea face Bursa mai transparenta

Implementarea in Romania a sistemului de pensii private va obliga atat Bursa de Valori Bucuresti (BVB), cat si companiile listate, sa devina mai transparente in privinta operatiunilor de piata, a declarat, luni, directorul din BVB, Anca Dumitru, citat de Rompres.